Recepty na veľmi výživné a zdravé sušienky, ktoré sú jednoduché na prípravu.
Tieto unikátne delikatesy pripravujem pravidelne, keďže okrem fantastickej chuti majú aj výhodu, že pri ich konzumácii sa nemusíte ovládať.
Výnimočné recepty na zdravé sušienky z youtube kanála wie man alles kocht.
Na recept č. 1 potrebujeme:
2 jablká
50 ml vody
1 šálku ovsených vločiek
50 g mandlí
vanilkovú esenciu
maslo
avokádový olej
sušené brusnice
Postup:
Jablká nakrájame. Ošúpeme a odstránime jadrovník.
Nakrájame na menšie kúsky, vložíme do nádoby od mixéra a nalejeme vodu.
Jablká rozmixujeme na kašu.
V mixéri pomelieme ovsené vločky na prášok. Pridáme mandle a spolu pomelieme.
Zmes presypeme do samostatnej misky a pridáme jablkové pyré. Pridáme trochu vanilkovej esencie.
Nakoniec pridáme rozpustené maslo a všetko spolu zmiešame.
Formu na tyčinky vymastíme avokádovým olejom.
Nanesieme zmes a zarovnáme.
Na vrch poukladáme brusnice.
Pečieme 20 minút pri teplote 200°C.
Na recept č. 2 potrebujeme:
2 malé banány
150 g vlašských orechov
citrónovú šťavu
Postup:
Banány ošúpeme a nakrájame.
Vložíme do nádoby od mixéra.
Potom banány rozmixujeme.
Rozmixované banány prelejeme do misky.
Polejeme citrónovou šťavou a zamiešame.
Potom v mixéri rozdrvíme vlašské orechy.
Rozdrvené orechy pridáme do banánovej zmesi a premiešame.
Zmes pomocou lyžice nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vytvarujeme.
Vložíme do predhriatej rúry na 200°C a pečieme 20 minút.
Po upečení môžeme servírovať.
Na recept č. 3 potrebujeme:
2 jablká
30 ml vody
1 šálku ovsených vločiek
50 g mandlí
vanilkovú esenciu
avokádový olej
Postup:
Jablká nakrájame, odstránime stonku a jadrovník.
Potom ich nakrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéra.
Nalejeme vodu a rozmixujeme.
Potom pomelieme ovsené vločky.
Pridáme mandle a spolu opäť pomelieme.
Pomletú zmes presypeme do misky a pridáme jablkovú kašu.
Nakoniec pridáme vanilkovú esenciu a všetko spolu zmiešame.
Formu na pečenie sušienok vymastíme olejom.
Vložíme zmes a zarovnáme.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 200°C.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: