Super rýchle kysnuté buchty BEZ KYSNUTIA!

Mäkučké domáce buchty z kysnutého cesta, ktoré však prirpavíte bez kysnutia. Vyskúšajte super rýchle sladké "samokysky".

Tieto buchty tiež možno poznáte ako „samokysky“. Hoci sa pripravujú ako klasické kysnuté buchty, nemusíte čakať na vykysnutie, ale s cestom sa pracuje ihneď. Okrem buchiet môžete cesto použiť na prípravu závinov, koláčov a iných dobrôt.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

50 g čerstvého droždia

100 ml oleja

300 ml mlieka

2 lyžice kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Štipku soli

Štipku jedlej sódy

Náplň:

Džem, lekvár, tvaroh, mak…

Lekvár

tvaroh

Mak….

Na potretie:

Olej

Studené mlieko

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

200 ml mlieka zmiešame s 2 lyžicami cukru a preložíme na plameň. V inej miske zmiešame múku so soľou a jedlou sódou.

Keď je mlieko zohriate, rozdrobíme doň droždie a počkáme, kým vyjde kvások.

Kvások pridáme k múčnej zmesi, prilejeme aj zvyšné mlieko, olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa príliš nelepí na ruky (lepšie sa s cestom pracuje s rukami potretými olejom).

Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, roztiahneme ho rukami tenší plát a z neho vykrajujeme obdĺžniky. Na každý trojuholník navrstvíme lyžicu ľubovolnej náplne a potom zavinieme tak, aby bola náplň v strede.

Buchty preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie tesne vedľa seba – každú buchtu natrieme zvrchu a zo strán olejom, aby sa po upečení dali ľahko oddeliť.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40-45 minút (ale kým nie sú buchty na povrchu zlatisté, každá rúra pečie inak). Ešte teplé buchty potrieme studeným mliekom v ktorom sme si rozmiešali vanilkový cukor.

2-1