Super recept na nakladanú kapustu v sladko-kyslom náleve: Výborná a vždy čerstvá príloha z chladničky!

Chrumkavá kapusta s mrkvou v chutnom sladko.kyslom náleve. Veľmi jednoduchá na prípravu a vždy je dobré mať aspoň jeden pohár v chladničke. Ochutnajte!

Chrumkavá kapusta s mrkvou v chutnom sladko.kyslom náleve. Veľmi jednoduchá na prípravu a vždy je dobré mať aspoň jeden pohár v chladničke. Ochutnajte!

Potrebujeme (do 3 l pohára):

1 kapustu

1 väčšiu mrkvu

1 červenú papriku (môže byť aj pálivá, ak máte radi)

1 liter vody

200-250 g cukru

...

2 lyžice soli

1/3 šálky octu (1 šálka = 250 ml)

Postup:

Kapustu nakrájame na väčšie kúsky a mrkvu nastrúhame na hrubo. Papriku prekrojíme na štvrtiny a očistíme.

Do pohára striedavo vrstvíme kapustu, mrkvu a kúsky papriky – kapustu v pohári nezatláčame.

Vodu privedieme do varu, pridáme cukor a soľ a necháme na plameni, kým sa obe prísady rozpustia. Potom zložíme z plameňa a keď tekutina ochladne, pridáme aj ocot a nalejeme do pohára. Kapustu skladujeme v pohári v chladničke, necháme 3 odležať a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ok