Sestra mi ukázala, ako správne nastrúhať syr: Robím to skoro každý deň, ale o tejto finte som celý život nevedela!

138

Zelenina, orechy, aj akákoľvek iná surovina sa dá väčšinou nastrúhať/nasekať mixérom. Avšak pri niektorých receptoch a pri tvrdom syre to nie je možné a je potrebné nastrúhať ich na strúhadle. A tu začína proces, ktorý ste možno aj vy doteraz robili nesprávne.

Dnes si ukážeme, ako sa vyhnúť tomu, aby vám suroviny ostávali rozotreté, alebo zaseknuté v strúhadle. Je to veľmi jednoduchá metóda, ktorá vám zjednoduší varenie. Skvele ju využijete nielen pri strúhaní syra, ale napríklad aj pri príprave strúhaných koláčov, kde je potrebné nastrúhať cesto. Nič sa nezasekáva, neroztiera a ide to ako po masle!

Foto: souspark.ru

Pozrite sa, čo sa stane, keď sa pokúsite nastrúhať mäkký syr. Ostane prilepený na vnútornej strane a roztlačený aj na vonkajšej.

Foto: souspark.ru

A v tejto chvíli pomôže bežný slnečnicový alebo olivový olej. Je to také jednoduché. Stačí len pomocou silikónového štetca natrieť olej z oboch strán strúhadla a nič sa vám už neprilepí.

Foto: souspark.ru

Takto spracovaný syr vyzerá estetickejšie a máte aj menšie straty.

Foto: souspark.ru

Funguje to dokonca aj na jemnejšom strúhadle a syrové slíže sú krásne celistvé.

Foto: souspark.ru

To isté platí aj pre zeleninu. Vyskúšajte a uvidíte, že strúhanie nebolo nikdy jednoduchšie!

Zdroj, titulná foto: souspark.ru

Témy:


Pridajte svoj komentár