Zelenina, orechy, aj akákoľvek iná surovina sa dá väčšinou nastrúhať/nasekať mixérom.
Avšak pri niektorých receptoch a pri tvrdom syre to nie je možné a je potrebné nastrúhať ich na strúhadle.
A tu začína proces, ktorý ste možno aj vy doteraz robili nesprávne.
Dnes si ukážeme, ako sa vyhnúť tomu, aby vám suroviny ostávali rozotreté, alebo zaseknuté v strúhadle.
Je to veľmi jednoduchá metóda, ktorá vám zjednoduší varenie.
Skvele ju využijete nielen pri strúhaní syra, ale napríklad aj pri príprave strúhaných koláčov, kde je potrebné nastrúhať cesto.
Nič sa nezasekáva, neroztiera a ide to ako po masle!

Pozrite sa, čo sa stane, keď sa pokúsite nastrúhať mäkký syr.
Ostane prilepený na vnútornej strane a roztlačený aj na vonkajšej.

A v tejto chvíli pomôže bežný slnečnicový alebo olivový olej.
Je to také jednoduché.
Stačí len pomocou silikónového štetca natrieť olej z oboch strán strúhadla a nič sa vám už neprilepí.

Takto spracovaný syr vyzerá estetickejšie a máte aj menšie straty.

Funguje to dokonca aj na jemnejšom strúhadle a syrové slíže sú krásne celistvé.

To isté platí aj pre zeleninu.
Vyskúšajte a uvidíte, že strúhanie nebolo nikdy jednoduchšie!
Zdroj, titulná foto: souspark.ru