Švagriná ma naučila, ako správne nastrúhať syr: Robím to skoro každý deň, ale o tejto FINTE som celý život nevedela!

Zelenina, orechy, aj akákoľvek iná surovina sa dá väčšinou nastrúhať/nasekať mixérom.

Avšak pri niektorých receptoch a pri tvrdom syre to nie je možné a je potrebné nastrúhať ich na strúhadle.

A tu začína proces, ktorý ste možno aj vy doteraz robili nesprávne.

Dnes si ukážeme, ako sa vyhnúť tomu, aby vám suroviny ostávali rozotreté, alebo zaseknuté v strúhadle.

Je to veľmi jednoduchá metóda, ktorá vám zjednoduší varenie.

Skvele ju využijete nielen pri strúhaní syra, ale napríklad aj pri príprave strúhaných koláčov, kde je potrebné nastrúhať cesto.

Nič sa nezasekáva, neroztiera a ide to ako po masle!

Foto: souspark.ru

Pozrite sa, čo sa stane, keď sa pokúsite nastrúhať mäkký syr.

Ostane prilepený na vnútornej strane a roztlačený aj na vonkajšej.

Foto: souspark.ru

A v tejto chvíli pomôže bežný slnečnicový alebo olivový olej.

Je to také jednoduché.

Stačí len pomocou silikónového štetca natrieť olej z oboch strán strúhadla a nič sa vám už neprilepí.

Foto: souspark.ru

Takto spracovaný syr vyzerá estetickejšie a máte aj menšie straty.

Foto: souspark.ru

Funguje to dokonca aj na jemnejšom strúhadle a syrové slíže sú krásne celistvé.

Foto: souspark.ru

To isté platí aj pre zeleninu.

Vyskúšajte a uvidíte, že strúhanie nebolo nikdy jednoduchšie!

Zdroj, titulná foto: souspark.ru

Dnes najobľúbenejšie