Super mäkké perníčky, ktoré môžete jesť hneď: Verte mi, skúsila som veľa receptov, ale tento je bezkonkurenčný – pečieme celý rok!

Najväčšou výhodou tohoto receptu je fakt, že perníčky sa dajú jesť hneď po upečení, sú mäkučké a vynikajúce, určite vám ulahodia. Základom je ale cesto neprepiecť, inak by mohli stvrdnúť.

Perníčky robím niekoľkokrát do roka, ale samozrejme, hlavne na sviatky.

Najväčšou výhodou tohoto receptu je fakt, že perníčky sa dajú jesť hneď po upečení, sú mäkučké a vynikajúce, určite vám ulahodia.

 

Základom je ale cesto neprepiecť, inak by mohli stvrdnúť.

Pečte presne podľa inštrukcií a verím, že budete spokojní.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept mi prišiel mailom a neodolala som, skúsili sme hneď, aj keď je ešte len november. Toto určite nebudete robiť len na vianoce.

 

 

Potrebujeme:

650 g hladkej múky

100 g práškového cukru

50 g masla

150 g tekutého medu

6-7 lyžíc mlieka

2 lyžičky jedlej sódy

2 lyžičky perníkového korenia

4 žĺtky + 1 na potretie

Potrebujeme:

Ak perníčky zdobíte sladkou polevou, bohato stačí 100 g cukru, v originál recepte je až 200 g, ale to sa mi zdalo príliš veľa. každopádne to nechávam na vašej chuti.

 

 

Do misy dáme preosiatu múku, preosiaty cukor, sódu, a perníkové korenie.

Všetko premiešame, pridáme rozpustené vlažné maslo.

Pridáme aj žĺtky, med a mlieko a vypracujeme cesto.

Ak sa stále drobí, pridajte ešte trošku mlieka.

Nemusí sa dávať do chladničky odležať.

Môžeme hneď vyvaľkať na asi 0,5 cm hrubý plát a vykrajovať tvary.

 

 

Ak chcete, môžete perníčky ozdobiť napríklad kúskom vlašského orecha.

Pečieme na 170 ° C asi 10 minút.

Upečené perníčky hneď potrieme žĺtkom rozmiešaný s 1 lyžicou vody.

 

 

Zdobíme bielkovou polevou.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay