Najlepšie raňajky na svete: Super mäkké maslové croissanty so striedkou ako vatička!

1152

Toto vynikajúce raňajkové pečivo podľa receptu z youtube si zamilujete. Cesto je nadýchané ako vatička a k rannej kávičke nič lepšie nenájdete!

Potrebujeme:

50 ml rastlinného oleja

10 g sušeného droždia

20 g kryštálového cukru

5 g soli

170 ml mlieka

95 ml teplej vody

470 g hladkej múky

150 g masla

Postup:

Do misy si nalejeme teplú vodu, mlieko a olej. Pridáme cukor, droždie a dobre premiešame metličkou. Vajce si rozdelíme na bielok a žĺtok. Žĺtok si odložíme a bielok pridáme do misy.

Opäť dôkladne premiešame. Teraz pridáme múku, soľ a vypracujeme hladké cesto.

Cesto vložíme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 30 minút odpočívať.

Vykysnuté cesto si preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, vytvoríme z neho tvar bochníka a rozrežeme na približne rovnaké trojuholníčky.

Z cesta vyformujeme malé guľôčky, ktoré následne rozvaľkáme na placky.

Každú z nich natrieme roztopeným maslom a ukladáme ich na seba na tanier.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky minimálne na hodinu.

Potom cesto vyberieme a na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkú placku. Tú následne rozrežeme na trojuholníčky.

Na každý trojuholník môžeme navrstviť lyžicu ľubovoľnej plnky.

Trojuholníčky zrolujeme a poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Potrieme rozšľahaným žĺtkom, ktorý sme si zmiešali s trochou mlieka a pečieme asi 25 minút v predhriatej rúre na 200 °C.

Prajeme dobrú chuť!

VIDEO NÁVOD:

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár