Super krémový dezert za 10 minút: Žiadne kondenzované mlieko, želatína a smotanový syr!

Netradičný krémový dezert v pohári, ktorá vás opantá svojimi chuťami.

Dezert je v hodný k akejkoľvek príležitosti, ale pozor – je prudko návykový!

 

 

Výnimočný recept na nadýchaný dezert v pohári z youtube kanála Vargasavour Recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

150 g kryštálového cukru

40 ml vody (4 PL)

1 PL citrónovej šťavy

1 žĺtok

3 vajcia

60 g kryštálového cukru

320 ml mlieka

1 bielok

1 vajce

35 g kryštálového cukru

30 g hladkej múky

čiernu kávu (voliteľné)

Postup:

Do rajnice na sporáku nasypeme cukor.

Pridáme vodu, citrónovú šťavu a necháme zovrieť.

 

 

Zmes nemiešame, len nakloníme rajnicu, aby sa karamel rozmazal.

Karamel nalejeme na dno pohárov.

 

 

Do hlbokej misy pridáme žĺtok a vajcia.

Nasypeme cukor a metličkou vyšľaháme.

 

 

Pridáme mlieko a premiešame.

Zmes precedíme cez sitko do samostatnej nádoby a lyžicou odstránime penu.

 

 

Mliečnu zmes nalejeme do pohárov na stuhnutý karamel.

Do väčšej misky pridáme bielok, vajce, cukor a mixérom vyšľaháme penu.

 

 

Cez sitko preosejeme múku a špachtľou jemne premiešame.

Penu pridáme na vrch do pohárov.

 

 

Poháre s dezertom vložíme do sklenenej zapekacej misy a zalejeme horúcou vodou.

Formu s dezertami vložíme do predhriatej rúry a pečieme 28 minút pri teplote 160°C.

 

 

Dezert necháme vychladnúť a potom vložíme na 2 hodiny do chladničky.

Nakoniec krémovú delikatesu dochutíme kávou a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay