Fantastické vianočné rezy – nepečú sa a sú naozaj fantastické.
Potrebujeme:
Základ:
- 35 dkg mleté sušienky
- 20 dkg masla
- 8 dkg cukru
- 3 lyžice kakaového prášku
- 2 vajcia
- 10 lyžíc mlieka
- 10 dkg nesekaných orechov
- 15 dkg strúhaného kokosu
krém:
- 15 dkg masla
- 15 dkg cukru
- 2 dl smotany na šľahanie
- 1 balenie vanilkového pudingu bez varenia
glazúra:
- 9 lyžičiek cukru
- 5 čajových lyžičiek vody
- 3 lyžice kakaového prášku
- 2 lyžice masla
Postup:
Na základňu si zmiešajte maslo, cukor a kakaový prášok – dáme nad paru, necháme rozpustiť a zložíme z plameňa. Zložíme z plameňa, vmiešame vajcia a preložíme späť na plameň. Varíme až do zhustnutia. Potom primiešame suché zložky a horúce mlieko.
Navrstvite pripravenú hmotu do misky s rozmermi 25 x 30 cm.
Pudingový prášok na krém zmiešajte s 2 dl mlieka. Mäkké maslo sa zmieša s práškovým cukrom a vyšľaháme šľahačku.
Premiešame vanilkový puding s maslovým krémom a pridajte krém. Rozotrite pripravený krém na základ. Na 30 minút vložte do chladničky.
Medzitým pripravíme glazúru – cukor s vodou rozpustíme na sirup. Nechajte mierne vychladnúť a potom pridajte preosiaty kakaový prášok. Varíme pri nízkej teplote, pridáme studené maslo a miešame. Výsledkom je lesklá, homogénna hmota, ktorá pred použitím musí vychladnúť.
Nalejte glazúru na koláč a dajte späť do chladničky minimálne na dve hodiny.