Super krémová torta: Krehké cesto v kombinácii s lahodným jogurtovým krémom pritiahne k stolu všetkých maškrtníkov!

9022 0

Jemná a osviežujúca torta podľa tohto receptu z youtube priláka k stolu všetkých maškrtníkov. Príprava je veľmi jednoduchá a z pár surovín máte dezert ako z cukrárne!

Potrebujeme:

Na cesto :

2 žĺtka

200 g hladkej múky

70 g kryštálového cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

70 ml rozpusteného masla

kôru z limetky alebo citróna (chemicky neošetrené)

štipku soli

kypriaci prášok

Na krém :

2 bielka

3 polievkové lyžice cukru

400g vanilkového jogurtu

3 polievkové lyžice múky

Postup :

Do misy vložíme 2 žĺtka, kryštálový cukor a dôkladne premiešame, kým nám nevznikne kompaktná hmota. Potom môžeme pridať rozpustené maslo.

Po opätovnom premiešaní do misky nasypeme múku, pridáme kôru z citróna, soľ a kypriaci prášok.

Všetky suroviny dôkladne premiešame až kým nám nevznikne hladké cesto.

Cesto rozdelíme na 2 polovice, zabalíme do potravinárskej fólie a na 30 minút vložíme do mrazničky.

Po 30 minútach cesto vyberieme z fólie a formu si pokryjeme papierom na pečenie.

Prvú polovicu cesta natlačíme na dno formy tak, aby nám pokryla celé dno. A teraz zostáva už len vytvoriť krém :)

Do jednej misy vložíme bielka, ktoré vyšľaháme na biely sneh. Popri šľahaní pridáme 2 čajové lyžičky cukru a šľaháme do tuha.

Do druhej misy nalejeme vanilkový jogurt, nasypeme 50 g hladkej múky a premiešame aj so snehom.

Teraz môžeme pripravenú zmes rovnomerne naliať do formy a strúhaním druhej polovice cesta zakryjeme krém z hornej strany.

Tortu vložíme do rúry a necháme ju piecť na 180 °C po dobu 30 minút.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár