plny-hrniec_transparent_negativ.png

Super jemný jablkový koláč za 10 minút: Neverila by som, že obyčajná piškóta môže byť tak chutná – fantázia!

Vynikajúci koláč ku kávičke – jemný, lahodný a veľmi chutný.

 

 

Recept sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

4 vajcia (veľké)

200 g kr. cukru

220 g hl. múky

170 g masla nakrájaného na kocky

štipka soli

1 čajová lyžička vanilkového cukru

1 čajová lyžička prášku do pečiva

100 ml mlieka

ovocie podľa chuti

Rozmer plechu/formy je 23 × 23 cm, výška okrajov je 4 cm.

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.

Bielky vyšľaháme zvlášť s lyžicou cukru. Vyšľaháme na tuhý sneh.

 

 

Maslo vyšľaháme s cukrami (kryštálový, vanilkový).

Pridáme aj štipku soli (to podporí sladkosť cesta).

 

 

 

Do zmes pridáme aj žĺtky – jeden po druhom.

 

Nakoniec postupne pridáme aj preosiatu múku s práškom do pečiva.

 

Poriadne vymiešame.

Ručne primiešame sneh z bielok tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta.

 

Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

Jemne do cesta vtlačíme kúsky ovocia (napríklad jablká, hrušky, broskyne..).

Posypeme kryštálovým cukrom.

 

Teplota pečenia 175 stupňov.

 

Doba pečenia je asi 50 – 60 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes