Vynikajúci koláč ku kávičke – jemný, lahodný a veľmi chutný.
Potrebujeme:
4 vajcia (veľké)
200 g kr. cukru
220 g hl. múky
170 g masla nakrájaného na kocky
štipka soli
1 čajová lyžička vanilkového cukru
1 čajová lyžička prášku do pečiva
100 ml mlieka
ovocie podľa chuti
Rozmer formy je 23 × 23 cm, výška okrajov je 4 cm.
Postup:
Bielky vyšľaháme zvlášť s lyžicou cukru.
Maslo vyšľaháme s cukrami (kryštálový, vanilkový) a pridáme aj žĺtky – jeden po druhom.
Nakoniec postupne pridáme aj preosiatu múku s práškom do pečiva a poriadne vymiešame.
Ručne primiešame sneh z bielok tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta. Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne do cesta vtlačíme kúsky ovocia (napríklad jablká, hrušky, broskyne..).
Teplota pečenia 175 stupňov, doba pečenia 50 – 60 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)