plny-hrniec_transparent_negativ.png

Super jemný jablkový koláč za 10 minút: Neverila by som, že obyčajná piškóta môže byť tak chutná – fantázia!

Vynikajúci koláč ku kávičke – jemný, lahodný a veľmi chutný.

Potrebujeme:

4 vajcia (veľké)

200 g kr. cukru

220 g hl. múky

170 g masla nakrájaného na kocky

štipka soli

1 čajová lyžička vanilkového cukru

1 čajová lyžička prášku do pečiva

100 ml mlieka

ovocie podľa chuti

Rozmer formy je 23 × 23 cm, výška okrajov je 4 cm.

Postup:

Bielky vyšľaháme zvlášť s lyžicou cukru.

Maslo vyšľaháme s cukrami (kryštálový, vanilkový) a pridáme aj žĺtky – jeden po druhom.

Nakoniec postupne pridáme aj preosiatu múku s práškom do pečiva a poriadne vymiešame.

Ručne primiešame sneh z bielok tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta. Navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne do cesta vtlačíme kúsky ovocia (napríklad jablká, hrušky, broskyne..).

Teplota pečenia 175 stupňov, doba pečenia 50 – 60 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes