Super jemný hrnčekový koláč Zebra za 15 minút: Neverila by som, že obyčajná piškóta môže byť tak chutná – fantázia!

Vynikajúci recept na hrnčekový koláč Zebra. je úplne jednoduchý, ale naozaj výborný. Pripravíte ho jednoduchou hrnčekovou metódou.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohrubá múka

1 hrnček cukor

1 kus vanilkový cukor

1 kus prášok do pečiva

1 hrnček olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 hrnček biely jogurt

4 kusy vajcia

2 lyžice kakao

maslo na vymastenie formy

múka na vysypanie formy

Postup:

V miske si poriadne vyšľaháme vajíčka, cukor a vanilkový cukor. Postupne vmiešame olej a po lyžičkách pridávame múku, zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec jogurt.

Cesto rozdelíme na dve časti a do jednej vmiešame kakao a ešte jednu lyžicu jogurtu.

Do vymastenej a vysypanej formy navrstvíme do stredu dve lyžice svetlého cesta a opäť do stredu dve lyžice tmavého cesta. Aby ste docielili zebrový efektu, pridávajte postupne po lyžiciach svetlé a tmavé cesto, ktoré vždy pridávajte do stredu, kým neminiete všetky cesto. nakoniec môžete urobiť na vrch vzor pomocou špajdle alebo vidličky. n

Pripravené cesto dajte do vopred predhriatej rúry na 180 ° C a pečte asi 50 minút.

10 minút pred dokončením prikryte formu alobalom, aby bol koláč poriadne prepečený a nebol z vrchu spálený.