Vynikajúci recept na hrnčekový koláč Zebra. je úplne jednoduchý, ale naozaj výborný. Pripravíte ho jednoduchou hrnčekovou metódou.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubá múka
1 hrnček cukor
1 kus vanilkový cukor
1 kus prášok do pečiva
1 hrnček olej
1 hrnček biely jogurt
4 kusy vajcia
2 lyžice kakao
maslo na vymastenie formy
múka na vysypanie formy
Postup:
V miske si poriadne vyšľaháme vajíčka, cukor a vanilkový cukor. Postupne vmiešame olej a po lyžičkách pridávame múku, zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec jogurt.
Cesto rozdelíme na dve časti a do jednej vmiešame kakao a ešte jednu lyžicu jogurtu.
Do vymastenej a vysypanej formy navrstvíme do stredu dve lyžice svetlého cesta a opäť do stredu dve lyžice tmavého cesta. Aby ste docielili zebrový efektu, pridávajte postupne po lyžiciach svetlé a tmavé cesto, ktoré vždy pridávajte do stredu, kým neminiete všetky cesto. nakoniec môžete urobiť na vrch vzor pomocou špajdle alebo vidličky. n
Pripravené cesto dajte do vopred predhriatej rúry na 180 ° C a pečte asi 50 minút.
10 minút pred dokončením prikryte formu alobalom, aby bol koláč poriadne prepečený a nebol z vrchu spálený.