plny-hrniec_transparent_negativ.png

Super jemná a nadýchaná Zebra roláda s Nutellou: Z tohoto cesta robím bábovky aj koláče, nemá konkurenciu!

Vynikajúci recept na mäkučkú a jemnú roládu s Nutellou, ktorá je ozdobou každého slávnostného stola.

Vynikajúci recept na mäkučkú a jemnú roládu s Nutellou, ktorá je ozdobou každého slávnostného stola.

Potrebujeme:

Na cesto:

80 ml repkového oleja
100 ml plnotučného mlieka
85 g hladkej múky
15 g sušeného mlieka
1 lyžička vanilkovej pasty alebo 1/2 lyžičky sušeného mlieka ochuteného vanilkou
¼ lyžička soli
5 žĺtkov (z 364 gramov celých vajec)

5 vaječných bielkov
1 lyžičku citrónovej šťavy
110 g práškového cukru

Náplň:

10 g kakaového prášku
nutella

Forma: 26x24x4 cm

Postup:

Formu na pečenie vyložíme papierom a rúru nastavíme na 150 stupňov.

Olej si dáme zahriať do vodného kúpeľa. Keď voda začne vrieť, necháme 55 sekúnd zahrievať.

Potom pridáme plnotučné mlieko, do zmesi preosejeme sypké prísady – múku, sušené mlieko, vanilkové sušené mlieko, soľ. Zamiešame metličkou.

Postupne do zmesi vmiešame jedno po druhom žĺtky.

Žĺtky vyšľaháme s citrónovou šťavou a postupne pridávame aj cukor. Vznikne nám tuhý sneh.

Bielkovú hmotu opatrne vmiešame do žĺtkovej hmoty.

Zmes rozdelíme na polovicu – môžeme si pomôcť váhou. Do jednej polovice vmiešame preosiate kakao a idem vrstviť.

Na plech dávkujeme smerom od stredu svetlé a tmavé cesto.

Nakoniec urobíme pomocou špáradla jednoduchý vzor.

Pečieme 35 minút pri 150 stupňov. Roládu preklopíme pomocou dosky a papiera na pečenie. Kraje môžeme odrezať. Natrieme Nutellou, zrolujeme pomocou papiera na pečenie.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes