plny-hrniec_transparent_negativ.png

Super diétna pudingový piškóta: Tento koláčik môžete aj o polnoci – konečne dezert, ktorý môžu aj cukrovkári!

Výborný koláčik, ľahký a vynikajúci. Ak nemáte brezový cukor, nahraďte ho  medom, alebo trstinovým cukrom. Tento koláčik môžu aj cukrovkári, je však výborný pre každého, aj keď držíte diétu.

Potrebujeme:

Na puding:
315 ml – 1,5% mlieka
37 g vanilkového prášku (ideálne diabetický, ale môže byť aj obyčajný – ak nerobíte koláč pre cukrovkára)
2 lyžice brezového cukru (xylitol)
Na cesto:
3 vajcia (stredná, veľkosť „M“)
Štipka soli
125 g brezového cukru (xylitolu)
100 g celozrnnej múky (môžete použiť aj špaldovú, alebo najemno namleté ovsené vločky)
8 g prášku na pečenie
4 lyžice vody
2 lyžice holandského kakaového prášku
Ovocie:
Marhule, slivky,čerešne…
Na vrch:
2 lyžice brezového cukru (xylitol)

Postup:

Puding uvarte obvyklým spôsobom a nechajte vychladiť. Ovocie umyjeme a nakrájame nadrobno, zavárané ovocie necháme dobre odkvapkať zo šťavy. Vajcia oddelíme na bielky a žĺtky. K bielkom pridáme soľ a ušľaháme tvrdú penu. Do žĺtok pridáme cukor a ušľaháme do peny. Pridáme múku, prášok do pečiva, vodu a kakaový prášok –  dôkladne premiešajte.Premiešajte obe hmoty (ručne, zľahka) a navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Moja veľkosť plechu je 28×19 cm a 7 cm výška. Ovocie uložíme na cesto. Pečieme v rúre s teplotou 180 ° C. Čas pečenia závisí od rúry a cesto musíme skontrolovať špajdlou. Keď je upečený, odstráňte papier na pečenie, položte ho na mriežku a nechajte vychladnúť. Na zdobenie opäť použite brezový cukor alebo kokos.ň

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: cookpad

Najlepšie recepty na dnes