plny-hrniec_transparent_negativ.png

Super chutný guláš pred výplatou: 20 minút a máte ho na tanieri – je hustý a naozaj výborný!

Výborný recept, ktorému sa u nás hovorí guláš pred výplatou, ale my ho máme radi kedykoľvek počas mesiaca. Podľa mňa je to výborný recept!

Výborný recept, ktorému sa u nás hovorí guláš pred výplatou, ale my ho máme radi kedykoľvek počas mesiaca. Podľa mňa je to výborný recept!

Potrebujeme:

2 -3 párky, klobásu, kabanos alebo obyčajné špekáčiky – nakrájané na kocky

6 väčších zemiakov – ošúpaných a nakrájaných na kocky

2 stredne veľké cibule – nakrájané nadrobno

2 strúčiky cesnaku

Sladkú papriku, pikantnú papriku, majoránku

Hladká múka -1-2 lyžice

Sladká smotana na varenie – 1 téglik

Postup:

Vo väčšom hrnci na oleji speníme cibuľku do sklovita, pridáme údeninu, osolíme, okoreníme.

Necháme krátko opiecť.

Medzitým si do varnej kanvice dáme variť vodu a pretlačený cesnak zmiešame so soľou.

Keď je údenina pekne opečená, zasypeme sladkou aj pálivou paprikou – nerestujeme príliš dlho, aby paprika nezhorkla.

Premiešame a behom pár sekúnd zalejeme vriacou vodou.

Pridáme zemiaky a cesnak a štipku majoránky. Takto varíme približne 10-15 minút, kým nie sú zemiaky mäkké.

Ku koncu zalejeme celou smotanou na varenie a necháme prevariť. Dochutíme podľa potreby.

V hrnčeku vody rozšľaháme hladkú múku – asi 1-2 lyžice, a pomaly prilievame do guláša a takto ho zahustíme. Podávame s chlebom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes