Výborný recept, ktorému sa u nás hovorí guláš pred výplatou, ale my ho máme radi kedykoľvek počas mesiaca. Podľa mňa je to výborný recept!
Potrebujeme:
2 -3 párky, klobásu, kabanos alebo obyčajné špekáčiky – nakrájané na kocky
6 väčších zemiakov – ošúpaných a nakrájaných na kocky
2 stredne veľké cibule – nakrájané nadrobno
2 strúčiky cesnaku
Sladkú papriku, pikantnú papriku, majoránku
Hladká múka -1-2 lyžice
Sladká smotana na varenie – 1 téglik
Postup:
Vo väčšom hrnci na oleji speníme cibuľku do sklovita, pridáme údeninu, osolíme, okoreníme.
Necháme krátko opiecť.
Medzitým si do varnej kanvice dáme variť vodu a pretlačený cesnak zmiešame so soľou.
Keď je údenina pekne opečená, zasypeme sladkou aj pálivou paprikou – nerestujeme príliš dlho, aby paprika nezhorkla.
Premiešame a behom pár sekúnd zalejeme vriacou vodou.
Pridáme zemiaky a cesnak a štipku majoránky. Takto varíme približne 10-15 minút, kým nie sú zemiaky mäkké.
Ku koncu zalejeme celou smotanou na varenie a necháme prevariť. Dochutíme podľa potreby.
V hrnčeku vody rozšľaháme hladkú múku – asi 1-2 lyžice, a pomaly prilievame do guláša a takto ho zahustíme. Podávame s chlebom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)