plny-hrniec_transparent_negativ.png

Super bábovka s kefírom: Rýchly a jednoduchý recept na obľúbenú lahôdku!

Mimoriadne jednoduchý recept na jemnú bábovku, ktorej prípravu hravo zvládne aj úplný začiatočník.

Recept mám od mojej starej mamy, ktorá nám túto tradičnú delikatesu pravidelne pripravovala.

 

 

Za úžasný výsledok môže jedna babičkina tajná prísada – kefír.

Vynikajúci recept na domácu bábovku z youtube kanála Готовим вместе у Светланы.

Pridajte do cesta kefír

 

 

Kefír pridaný do cesta spôsobí, že bábovka je vo výsledku oveľa vláčnejšia a jemnejšia.

Okrem toho je však dôležité spomenúť, že kefír pridaný do cesta na bábovku má aj zdravotné výhodny.

Kefír je kyslomliečny nápoj, ktorý obsahuje probiotiká, t.j. priateľské baktérie, ktoré pomáhajú udržiavať zdravú rovnováhu baktérií v tráviacom trakte.

 

 

Tieto baktérie sa podieľajú na trávení a môžu pomôcť zmierniť nepohodlie spojené s tráviacimi problémami, ako sú napríklad plynatosť alebo nafúknutie.

Pomáha zmierniť negatívne účinky cukru: Bábovka má vysoký obsah cukru, ktorý môže spôsobiť nárast hladiny cukru v krvi a následne spôsobiť únavu a pocit podráždenia.

Kefír môže pomôcť zmierniť tieto negatívne účinky, pretože obsahuje enzýmy, ktoré pomáhajú pri trávení cukru a udržujú hladinu cukru v krvi stabilnú.

Bábovka z kefírového cesta

 

 

Potrebujeme:

250 ml kefíru

1 šálku kryštálového cukru

2 šálky hladkej múky

2 vajcia

10 g prášku do pečiva

štipku soli

hrozienka

džem

pomleté sušienky

maslo na vymastenie formy

Postup:

 

 

Do misky pridáme vajcia.

Nasypeme cukor a mixérom vyšľaháme.

 

 

Pridáme kefír a dobre prešľaháme.

V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a soľou.

 

 

Múku po častiach pridáme do kefírovej zmesi.

A dôkladne vyšľaháme.

V samostatnej miske zmiešame hrozienka s trochou múky.

 

 

Hrozienka pridáme do cesta.

A špachtľou zamiešame.

Cesto nalejeme do formy vymastenej maslom.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 40-45 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení bábovku vyberieme z formy.

Potrieme ju marhuľový džemom.

 

 

Nakoniec bábovku posypeme rozdrvenými sušienkami.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes