plny-hrniec_transparent_negativ.png

Šunkovo-syrové slimáčiky so sezamovými semienkami

Jednoduchá príprava a vynikajúci výsledok, ktorý chutí skvele, či už si ho vychutnávate ako teplú večeru, alebo studenú chuťovku.

Jednoduchá príprava a vynikajúci výsledok, ktorý chutí skvele, či už si ho vychutnávate ako teplú večeru, alebo studenú chuťovku.

Potrebujeme:

400 g lístkového cesta

200 g tvrdého syra nakrájaného nadrobno

200 g šunky nakrájanej nadrobno

1 lyžicu sezamových semienok

1 lyžičku ľanový semienok

1 vajce na ptoretie

Postup:

Rozmrazené lísktkové cesto rozvaľkáme na tenký plát. Šunku a syr zmiešame v miske. Cesto môžeme potrieť kečupom alebo horčicou, prípadne môžete zvoliť aj olivový olej zmiešaný s 1 strúčikom cesnaku – vynikajúca je však aj cerzia nasucho len so šunkou a syrom.

Na cesto rovnomerne rozložíme šunkovo-syrovú zmes, zavinieme okraje (viď obrázok) a potom opatrne zavinieme ako klasickú roládu.

Ostrým nožom nakrájame roládu na pásiky – jednotlivé slimáky, tkoré uložíme na pelch vystlaný papierom na pečenie. Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zmesou semienok.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 20-30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: rutxt

Najlepšie recepty na dnes