Talianska šunkovo-syrová zapekanka PANZEROTTI z lahodného cesta: Vynikajúce občerstvenie, ktoré zbalíte aj na výlet, či deťom na desiatu!

Vyskúšajte toto lahodné plnené pečivo z jemného cesta podľa receptu z youtube a máte skvelé občerstvenie. Tieto voňavé a chutné talianske zapekanky si získajú každého!

Potrebujeme:

Na 8 kusov

500 g hladkej múky

250 g vody

8 / 10 g čerstvého droždia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

60 g rastlinného oleja

10 g soli

1 PL cukru

šunku podľa chuti

syr podľa chuti

cherry paradajky

soľ

oregano

Postup:

Do misy si nasypeme múku, rozmrvíme droždie.

Nasypeme lyžicu cukru a rozklepneme jedno vajíčko. 

Vajíčko zapracujeme do múky, prilejeme vodu, olej.

Osolíme a vymiesime kompaktné cesto. 

Cesto odložíme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme nakysnúť na teplom mieste kým sa jeho objem nezdvojnásobí asi 3 – 4 hodiny. 

Ruky si jemne potrieme olejom, cesto preložíme na pracovnú dosku.

Rozrežeme ho na 8 približne rovnakých dielov. 

Prikryjeme ich, aby nám počas prípravy neoschli.

Potom za radom každý kúsok vyberieme, vyvaľkáme, naplníme šunkou, syrom a preložíme. 

Druhú plnku si môžeme pripraviť zo syra a paradajok, ktoré premiešame s oreganom. 

Takto naplnené cesto ukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.

Tie s paradajkovou náplňou môžeme aj zvonku jemne posypať oreganom.

Prikryjeme na plechu potravinárskou fóliou a necháme podkysnúť ešte 1 hodinu. 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C (v teplovzdušnej pri teplote 175 °C) asi 20 – 25 minút.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

Témy:


Pridajte svoj komentár