Vyskúšajte toto lahodné plnené pečivo z jemného cesta podľa receptu z youtube a máte skvelé občerstvenie. Tieto voňavé a chutné talianske zapekanky si získajú každého!
Potrebujeme:
Na 8 kusov
500 g hladkej múky
250 g vody
8 / 10 g čerstvého droždia
1 vajce
60 g rastlinného oleja
10 g soli
1 PL cukru
šunku podľa chuti
syr podľa chuti
cherry paradajky
soľ
oregano
Postup:
Do misy si nasypeme múku, rozmrvíme droždie.
Nasypeme lyžicu cukru a rozklepneme jedno vajíčko.
Vajíčko zapracujeme do múky, prilejeme vodu, olej.
Osolíme a vymiesime kompaktné cesto.
Cesto odložíme do misy, prikryjeme potravinárskou fóliou.
Necháme nakysnúť na teplom mieste kým sa jeho objem nezdvojnásobí asi 3 – 4 hodiny.
Ruky si jemne potrieme olejom, cesto preložíme na pracovnú dosku.
Rozrežeme ho na 8 približne rovnakých dielov.
Prikryjeme ich, aby nám počas prípravy neoschli.
Potom za radom každý kúsok vyberieme, vyvaľkáme, naplníme šunkou, syrom a preložíme.
Druhú plnku si môžeme pripraviť zo syra a paradajok, ktoré premiešame s oreganom.
Takto naplnené cesto ukladáme vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.
Tie s paradajkovou náplňou môžeme aj zvonku jemne posypať oreganom.
Prikryjeme na plechu potravinárskou fóliou a necháme podkysnúť ešte 1 hodinu.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C (v teplovzdušnej pri teplote 175 °C) asi 20 – 25 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: