plny-hrniec_transparent_negativ.png

Legendárny ŠUMIENKOVÝ koláčik: Výborná piškóta s krémom a želatínou – šťavnatá, vynikajúca a príprava zaberie pár minút!

Koláčik je veľmi svieži, lahodný a viete ho jednoducho a rýchlo pripraviť. 

Skúsila som tento vynikajúci dezert podľa Martušky a všetci doma sú z neho nadšení.

Koláčik je veľmi svieži, lahodný a viete ho jednoducho a rýchlo pripraviť.

 

 

Potrebujeme:

Cesto:

6 vajec

200 g kr. cukor

1 dl olej

1 dl voda

200 g polohrubá múka

30 g kakao

1 hrsť mletých orechov

1⁄2 balík prášok do pečiva

Plnka:

2 balíky prášková šľahačka

250 g mascarpone

200 ml kyslá smotana

1  vanilkový cukor

Želatína:

2 balíky šumienka Tang alebo Pima pomaranč

2 balíky zlatý klas

8 polievkové lyžice kryštálový cukor

7 dl voda

Rozmer plechu:  36×27 cm

Postup:

Najskôr si pripravíme piškótu:

 

 

 

 

Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do peny.

Pridáme olej a vodu.

Nakoniec jemne zamiešame sypké prísady.

Sypké prísady = múka zmiešaná s kakaom, orechami a práškom do pečiva.

 

 

Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou.

Pečieme pri teplote 180 stupňov.

Plnka:

 

 

 

 

Šľahačku vyšľaháme podľa návodu.

Pridáme vanilku, mascarpone a kyslú smotanu.

natrieme na vychladenú piškótu a necháme v chladničke dobre stuhnúť.

Želatína:

Zo šumienky, vody, cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding.

Necháme vychladnúť a natrieme na plnku, necháme stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes