Skúsila som tento vynikajúci dezert podľa Martušky a všetci doma sú z neho nadšení.
Koláčik je veľmi svieži, lahodný a viete ho jednoducho a rýchlo pripraviť.
Potrebujeme:
Cesto:
6 vajec
200 g kr. cukor
1 dl olej
1 dl voda
200 g polohrubá múka
30 g kakao
1 hrsť mletých orechov
1⁄2 balík prášok do pečiva
Plnka:
2 balíky prášková šľahačka
250 g mascarpone
200 ml kyslá smotana
1 vanilkový cukor
Želatína:
2 balíky šumienka Tang alebo Pima pomaranč
2 balíky zlatý klas
8 polievkové lyžice kryštálový cukor
7 dl voda
Rozmer plechu: 36×27 cm
Postup:
Najskôr si pripravíme piškótu:
Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do peny.
Pridáme olej a vodu.
Nakoniec jemne zamiešame sypké prísady.
Sypké prísady = múka zmiešaná s kakaom, orechami a práškom do pečiva.
Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou.
Pečieme pri teplote 180 stupňov.
Plnka:
Šľahačku vyšľaháme podľa návodu.
Pridáme vanilku, mascarpone a kyslú smotanu.
natrieme na vychladenú piškótu a necháme v chladničke dobre stuhnúť.
Želatína:
Zo šumienky, vody, cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding.
Necháme vychladnúť a natrieme na plnku, necháme stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)