Šumavské bravčové plátky na horčici a cesnaku: Nesmierne dobrý obed za minútku!

Našla som tento vynikajúci recept na stránke recepty-ze-sumavske-vesnice, ide o poctivé a jednoduché jedlo s fantastickou chuťou, ktoré si určite zamiluje celá rodina.

Tento recept je veľmi obľúbený a u nás doma ho robím pravideľne.

 

Šumavské plátky odporúčam podávať so zemiakovou kašou, zemiakmi, alebo ryžou.

Potrebujeme:

bravčové plátky (asi 1 kg)

...

2 vrchovaté lyžice obyčajnej horčice

2 cibule

3 vetvičky rozmarínu

asi 4 strúčiky cesnaku

2 dcl sladkaje smotany alebo kyslej smotany

masť

2 lyžice hladkej múky

soľ

korenie

Príloha:

Zemiaková kaša

Varené zemiaky

Ryža

Postup:

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme.

 

 

Potrieme horčicou a dáme odležať.

Na masti opražíme nasekanú cibuľku.

Pridáme pretlačený cesnak a  nasekaný rozmarín.

 

 

Krátko osmažíme a pridáme mäso, ktoré necháme,, zatiahnuť „.

Podlejeme vodou a dusíme, kým nie je mäso mäkké.

Po zmäknutí ho vyberieme, v smotane rozmiešame múku.

 

 

Túto zmes vlejeme do výpeku a prevaríme.

Podľa potreby dolejeme vodou.

Dochutíme a vložíme mäso, ktoré v omáčke prehrejeme.

 

 

Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kaškou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn