Šumavské bravčové plátky na horčici a cesnaku: Nesmierne dobrý obed za minútku!

Našla som tento vynikajúci recept na stránke recepty-ze-sumavske-vesnice, ide o poctivé a jednoduché jedlo s fantastickou chuťou, ktoré si určite zamiluje celá rodina.

Tento recept sa hodí skutočne na každú príležitosť, je úplne jednoduchý a výsledok si zaručene zamilujete!

Potrebujeme:

bravčové plátky (asi 1 kg)

2 vrchovaté lyžice obyčajnej horčice

2 cibule

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 vetvičky rozmarínu

asi 4 strúčiky cesnaku

2 dcl sladkej smotany alebo kyslej smotany

masť

2 lyžice hladkej múky

soľ

korenie čierne mleté

bylinky podľa chuti

Postup:

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme.

Každý kúsok mäsa potrieme horčicou a dáme odležať.

Na masti opražíme nasekanú cibuľku, pridáme pretlačený cesnak a  nasekaný rozmarín.

Krátko osmažíme a pridáme mäso, ktoré necháme,, zatiahnuť „.

Podlejeme vodou a dusíme, kým nie je mäso mäkké.

Po zmäknutí ho vyberieme.

V smotane rozmiešame múku, vlejeme do výpeku a prevaríme.

Podľa potreby dolejeme vodou.

Dochutíme a vložíme mäso, ktoré v omáčke prehrejeme.

Podávame so zemiakmi.

Mäsko je vynikajúce aj s ryžou či zemiakovou kašou, je len na vás, akú prílohu si zvolíte.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay