plny-hrniec_transparent_negativ.png

ŠUMAVSKÉ bravčové plátky na horčici a cesnaku: Nesmierne dobrý obed za minútku!

Našla som tento vynikajúci recept na stránke recepty-ze-sumavske-vesnice, ide o poctivé a jednoduché jedlo s fantastickou chuťou, ktoré si určite zamiluje celá rodina.

 

 

Vyskúšajte už dnes na obed, mäsko je naozaj veľmi chutné a úplne jednoduché.

Konbinácia horčice a smotany ho navyše skvele ochutí a zjemní.

Potrebujeme:

bravčové plátky (asi 1 kg)

2 vrchovaté lyžice obyčajnej horčice

2 cibule

 

 

3 vetvičky rozmarínu

asi 4 strúčiky cesnaku

2 dcl sladkaje smotany alebo kyslej smotany

masť

2 lyžice hladkej múky

 

 

soľ

korenie

bylinky podľa chuti

Postup:

Mäso si nakrájame na plátky a pod fóliou naklepeme.

Osolíme, okoreníme a pridáme aj ďalšie koreniny podľa chuti.

Potrieme horčicou a dáme odležať.

 

Na masti opražíme nasekanú cibuľku dozlatista.

Pridáme pretlačený cesnak a  nasekaný rozmarín.

 

Krátko osmažíme a pridáme mäso, ktoré necháme,, zatiahnuť „.

Podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou.

Mäsko dusíme, kým nie je mäkké.

Po zmäknutí ho vyberieme na tanier.

Pripravíme zmes na zahustenie:

 

 

V smotane rozmiešame múku, vlejeme do výpeku a prevaríme.

Podľa potreby dolejeme vodou.

Dochutíme a vložíme mäso, ktoré v omáčke prehrejeme.

 

 

Hotovo, vypneme plameň a môžeme hneď servírova.

Podávame so zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes