Výborný, rýchly a veľmi lahodný koláčik, ktorý sa rozpadá na jazyku. Je z pudingového cesta, kokosu a jemného krému. Ak si chcete dať ku kávičke niečo skutočne dobré, vyskúšajte túto dobrotu!
Potrebujeme:
Na pudingové cesto:
1 l mlieka
2 lyžice kakaa
2,5 malých hrnčekov gustina (malé hrnčeky na kávu)
1 bal. vanilkového cukru
50 g masla alebo margarínu
1 hrnček cukru
Krém:
1 šálku mlieka (250 ml)
1 bal. šľahačky v prášku
Postup:
Na plameň preložíme 750 ml mlieka. V zvyšnom mlieku rozpustíme kakao, kukuričný škrob a premiešame. Keď mlieko príde do varu, vmiešame kakaovú zmes a uvaríme hustý puding za stáleho miešania. Do pudingu vmiešame aj cukor a maslo, ktoré miešaním rozpustíme.
Na dno veľké plechu nasypeme kokosovú múčku a na ňu navrstvíme puding – rovnomerne ho rozotrieme po celom povrchu plechu. Necháme vychladnúť v chladničke po dobu minimálne jednej hodiny.
Z mlieka a prášku ušľaháme šľahačku a taktiež ho dáme na 1 hodinu do chladničky vychladiť.
Potom krém navrstvíme na pudingové cesto, nakrájame na pásiky široké asi 2.5 cm a a každý pás nakrájame asi na 6 kociek – musí byť vždy párny počet. Potom dva susedné kúsky jednoducho uložíme na seba – zlepíme dohromady tak, že krém je v strede a pudingové cesto na spodku aj na vrchu.