plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept pobláznil svet: Suchý Kyjevský džem milujú v Paríži aj vo Viedni, urobíte si ho jednoducho aj doma!

nejde o klasickú marmeládu alebo džem, pretože v tomto recepte si bobule zachovajú svoj tvar a súobalené v jemnom sladkom želé. Ide o špeciálny a absolútne fantastický recept na suchý džem. Recept pochádza z Kyjeva a rýchlo sa preslávil aj za hranica mesta a celej krajiny. Veľmi populárny je napríklad v Paríži, Viedni či Taliansku.

Potrebujeme:

2,5 kg bobúľ

1,25 kg kr. cukru

2 l vody

Postup:

  1. Vyberte si bobule, z ktorých chcete džem pripraviť, odstráňte stopky a opláchnite. Ak pracujete aj s čerešňami či višňami, odkôstkutje ich.Vložte plody do hlbokej misky, pridajte cukor a nechajte hodinu odstáť.Kiev suché konzervy
  2. Po hodine nalejte obsah misky na sito. Do šťavy z bobúľ nalejte vodu, priveďte do varu a varte V bobule sirup 5-7 minút, odoberte penu, ktorá sa objaví na povrchu.Kiev suché konzervy
  3. Nalejte na bobule horúci sirup a nechajte stáť 3-4 hodiny. Znova sirup sceďte a  znova ho zahrejte. Opäť zalejte bobule horúcim sirupom a opäť počkajte 3 hodiny. Opakujte postup 2 krát, aby ste sa uistili, že bobule sú dostatočne nasiaknuté v sirupe.Kiev suché konzervy
  4. V poslednom kroku sceďte sirup, bobule v jednej vrstve rozložíme na plech s papierom na pečenie a necháme v susišičke alebo pootvorenej rúre sušiť pri teplote 40-50 stupňov 5-6 hodín. Môžete tiež sušiť na slnku, pokryté gázou. Usušené bobule obalíme v cukre.Kiev suché konzervy

 

 

Najlepšie recepty na dnes