Škoda, že som tento recept nepoznala skôr. Suchý džem z jabĺčok pripravíte rýchlo v rúre a môžete si na ňom pochutnávať celé týždne. Dlho vám však pravdepodobne nevydrží, keďže sa po tejto dobre vždy len tak zapráši.
Potrebujeme:
1 kg sladkých jabĺk
300 g kryštálového cukru
1 lyžicu mletej škorice
1 lyžičku kyseliny citrónovej
Postup:
Jablká umyjeme, odstránime jadierka a nakrájame na tenké plátky. Plátky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Kúsky jabĺk posypeme škoricou, cukrom a kyselinou citrónovou.
Plech s jablkami vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme 25 minút.
Upečené jabĺčka rozložíme na papier na pečenie, poprášime cukrom a necháme na teplom mieste sušiť po dobu 2-3 dní.
Na účel sušenia môžete požiť elektrickú sušičku alebo rúru s ventilátorom – sušenie takýmto spôsobom trvá len niekoľko hodín.
Usušené plátky skladajme v uzatvárateľnom sklenenom pohári pri izbovej teplote. Vydržia až do zimy, ale pravdepodobne ich spotrebujete už za pár dní. :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: takprosto