Suchý džem z jabĺk: Pripravený rýchlo, vydrží až do zimy!

Škoda, že som tento recept nepoznala skôr. Suchý džem z jabĺčok pripravíte rýchlo v rúre a môžete si na ňom pochutnávať celé týždne. Dlho vám však pravdepodobne nevydrží, keďže sa po tejto dobre vždy len tak zapráši.

Škoda, že som tento recept nepoznala skôr. Suchý džem z jabĺčok pripravíte rýchlo v rúre a môžete si na ňom pochutnávať celé týždne. Dlho vám však pravdepodobne nevydrží, keďže sa po tejto dobre vždy len tak zapráši.

Potrebujeme:

1 kg sladkých jabĺk

300 g kryštálového cukru

1 lyžicu mletej škorice

1 lyžičku kyseliny citrónovej

Postup:

Jablká umyjeme, odstránime jadierka a nakrájame na tenké plátky. Plátky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Kúsky jabĺk posypeme škoricou, cukrom a kyselinou citrónovou.

Plech s jablkami vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov pečieme 25 minút.

2-1

Upečené jabĺčka rozložíme na papier na pečenie, poprášime cukrom a necháme na teplom mieste sušiť po dobu 2-3 dní.

Na účel sušenia môžete požiť elektrickú sušičku alebo rúru s ventilátorom – sušenie takýmto spôsobom trvá len niekoľko hodín.

3-1

Usušené plátky skladajme v uzatvárateľnom sklenenom pohári pri izbovej teplote. Vydržia až do zimy, ale pravdepodobne ich spotrebujete už za pár dní. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto