Sú také chutné, že ich môžete piecť každý deň: Najchutnejšia večera pre celú rodinu!

Fantastický, rýchly a jednoduchý recept na šunkovo-syrové slimáky.

Pripravte si ich na raňajky, večeru alebo ako predjedlo.

 

 

Úžasný recept z youtube kanála Einfache Rezepte na lahodné šunkovo-syrové slimáky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na kvások:

20 g čerstvého droždia

2 PL hladkej múky

1 ČL kryštálového cukru

200 ml mlieka

Na cesto:

500 g hladkej múky

50 g masla

1/2 ČL soli

1/2 PL octu

100 g kyslej smotany (30%)

Na náplň:

75 g masla

200 g šunky

250 g mozzarelly

1 vajce

sezamové semiačka

Postup:

Na začiatku do misky nadrobíme droždie, pridáme teplé mlieko, múku, cukor, metličkou premiešame.

Prekryjeme utierkou a necháme 10 minút pôsobiť.

V hrnci na sporáku roztopíme maslo.

 

 

Do misky pridáme kvások, smotanu, múku, roztopené maslo (nesmie byť horúce), soľ a ocot.

Vymiesime cesto.

Cesto v miske prekryjeme utierkou.

Necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste.

 

 

Šunku nakrájame na malé kocky.

Vložíme ju do malej misky.

Tvrdú podložku posypeme múkou.

Preložíme cesto a valčekom ho rozvaľkáme.

 

 

Cesto potrieme zmäknutým maslom, pridáme syr, šunku.

Cesto zrolujeme.

Pod cesto na podložku vsunieme papier na pečenie.

Rolku potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Posypeme sezamovými semiačkami.

 

 

Rolku cesta nakrájame na hrubé plátky.

Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Slimáky potrieme vajíčkom.

Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 25 minút.

 

 

Po upečení necháme jemné slimáky vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay