Ľahký ovocný koláčik vhodný na konzumáciu počas teplých dní.
Spojenie pudingu s ovocím a krémom je dokonalá kombinácia.
Jednoduchý recept na osviežujúci ovocný dezert z youtube kanála Cookrate – Cakes.
Potrebujeme:
1 pomaranč
200 g jahôd
2 banány
40 g želé v prášku s mliečnou príchuťou
100 g kryštálového cukru
400 ml vody
Na krém:
40 g pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
100 g kryštálového cukru
500 ml mlieka
200 g masla
200 ml smotany na šľahanie
70 g práškového cukru
300 g dlhých piškót
200 ml mlieka
Na nápoj:
200 g zamrazených jahôd
1 banán
200 ml smotany na šľahanie
šľahačku
10 g čokoládových lupienkov
1 jahodu
Postup:
Z umytých jahôd odstránime stonky a nakrájame na menšie kúsky.
Jahody naukladáme na dno sklenenej formy.
Banány ošúpeme a nakrájame na menšie kusy.
Potom ich naukladáme do formy.
Pomaranč ošúpeme.
Nakrájame na väčšie kocky a pridáme do formy.
Do rajnice na sporáku pridáme želé prášok a cukor.
Nalejeme vodu a premiešame.
Varíme, kým sa zmes mierne nespení.
Potom zmes nalejeme do formy s ovocím a vložíme na hodinu do chladničky.
Do hlbokej misky vložíme nakrájané zmäknuté maslo a mixérom vyšľaháme.
Do rajnice na sporáku pridáme puding a cukor.
Na dvakrát nalejeme mlieko a počas varenia metličkou miešame, kým puding nezhustne.
Puding nalejeme do misky, prekryjeme fóliou a necháme 30 minút vychladnúť.
Vychladnutý puding nalejeme do misky s maslom a mixérom vyšľaháme.
Puding nalejeme na želé hmotu vo forme, zarovnáme a vložíme na 20 minút do chladničky.
Do misky so smotanou pridáme práškový cukor a vyšľaháme krém.
Krém nanesieme na puding a zarovnáme.
Na vrch naukladáme piškóty namočené v mlieku.
Dezert vložíme na hodinu do chladničky.
Po vychladení obrátime pomocou tácky.
Pripravíme si nápoj: do nádoby od mixéra pridáme jahody.
Ďalej pridáme nakrájaný banán, nalejeme smotanu a vyšľaháme.
Ovocný drink ozdobíme šľahačkou, jahodou a lupienkami.
Servírujeme spolu s dezertom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: