plny-hrniec_transparent_negativ.png

Štvorvrstvový ovocný dezert BEZ pečenia: Lahôdka, akú v obchode nekúpite!

Ľahký ovocný koláčik vhodný na konzumáciu počas teplých dní.

Spojenie pudingu s ovocím a krémom je dokonalá kombinácia.

 

 

Jednoduchý recept na osviežujúci ovocný dezert z youtube kanála Cookrate – Cakes.

Potrebujeme:

1 pomaranč

200 g jahôd

2 banány

40 g želé v prášku s mliečnou príchuťou

100 g kryštálového cukru

400 ml vody

Na krém:

40 g pudingového prášku s vanilkovou príchuťou

100 g kryštálového cukru

500 ml mlieka

200 g masla

200 ml smotany na šľahanie

70 g práškového cukru

300 g dlhých piškót

200 ml mlieka

Na nápoj:

200 g zamrazených jahôd

1 banán

200 ml smotany na šľahanie

šľahačku

10 g čokoládových lupienkov

1 jahodu

Postup:

Z umytých jahôd odstránime stonky a nakrájame na menšie kúsky.

Jahody naukladáme na dno sklenenej formy.

 

 

Banány ošúpeme a nakrájame na menšie kusy.

Potom ich naukladáme do formy.

 

 

Pomaranč ošúpeme.

Nakrájame na väčšie kocky a pridáme do formy.

 

 

Do rajnice na sporáku pridáme želé prášok a cukor.

Nalejeme vodu a premiešame.

 

 

Varíme, kým sa zmes mierne nespení.

Potom zmes nalejeme do formy s ovocím a vložíme na hodinu do chladničky.

 

 

Do hlbokej misky vložíme nakrájané zmäknuté maslo a mixérom vyšľaháme.

Do rajnice na sporáku pridáme puding a cukor.

 

 

Na dvakrát nalejeme mlieko a počas varenia metličkou miešame, kým puding nezhustne.

Puding nalejeme do misky, prekryjeme fóliou a necháme 30 minút vychladnúť.

 

 

Vychladnutý puding nalejeme do misky s maslom a mixérom vyšľaháme.

Puding nalejeme na želé hmotu vo forme, zarovnáme a vložíme na 20 minút do chladničky.

 

 

Do misky so smotanou pridáme práškový cukor a vyšľaháme krém.

Krém nanesieme na puding a zarovnáme.

 

 

Na vrch naukladáme piškóty namočené v mlieku.

Dezert vložíme na hodinu do chladničky.

 

 

Po vychladení obrátime pomocou tácky.

Pripravíme si nápoj: do nádoby od mixéra pridáme jahody.

Ďalej pridáme nakrájaný banán, nalejeme smotanu a vyšľaháme.

 

 

Ovocný drink ozdobíme šľahačkou, jahodou a lupienkami.

Servírujeme spolu s dezertom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes