Stupavské kuriatko: Stačí ho skúsiť raz a hneď pochopíte, prečo všetci milujú pochúťky zo Záhoria!

Nebíčko v papuľke - Stupavské kuriatko, ako inak, pečené so zelom.

Perfektný nápad na nedeľný obed. Toto kuriatko je veľmi rýchle a veľmi jednoduché, chuť je však skutočne výborná. My ho máme na stole pravidelne.

Potrebujeme:

Rozporciované kurča, alebo len stehná

1 kg kapusty – ideálne domácej

Masť

Korenie na pečené kurča

Kmín celý

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 ks bobkový list

Čierne mleté korenie

Postup:

Kapustu najskôr ochutnajte, ak je príliš kyslá, tak premyjeme a necháme odkvapkať. Navrstvíme ju na plech vymastený bravčovou masťou. Pokmínujeme. Mäsko ochutíme soľou, korením a korením na pečené kura. Uložíme na kapustu, pridáme aj bobkový list. Podlejeme trochou vody alebo vývarom. Pečieme pri teplote 200-220 stupňoch 45-55 minút. 20-30 minút pred koncom pečenia môžete podliať šľahačkou – voliteľné (chuť bude jemnejšia a krémovejšia).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)