Perfektný nápad na nedeľný obed. Toto kuriatko je veľmi rýchle a veľmi jednoduché, chuť je však skutočne výborná. My ho máme na stole pravidelne.
Potrebujeme:
Rozporciované kurča, alebo len stehná
1 kg kapusty – ideálne domácej
Masť
Korenie na pečené kurča
Kmín celý
2 ks bobkový list
Čierne mleté korenie
Postup:
Kapustu najskôr ochutnajte, ak je príliš kyslá, tak premyjeme a necháme odkvapkať. Navrstvíme ju na plech vymastený bravčovou masťou. Pokmínujeme. Mäsko ochutíme soľou, korením a korením na pečené kura. Uložíme na kapustu, pridáme aj bobkový list. Podlejeme trochou vody alebo vývarom. Pečieme pri teplote 200-220 stupňoch 45-55 minút. 20-30 minút pred koncom pečenia môžete podliať šľahačkou – voliteľné (chuť bude jemnejšia a krémovejšia).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)