Stupavské slané košíčky: Najlepšia vec z obyčajnej kapusty – toto môžem na raňajky, olovrant aj večeru!

67

Keď som pracovala v Anglicku mala som tam kolegyňu práve zo Stupavy a práve ona ma naučila veľa receptov z kapusty (zela), ktoré sa u nich tradovali z generácie na generáciu. Ja som si obľúbila najviac tento, kapustové košíčky s kefírom – je to jednoduché, lacné a veľmi dobré jedlo. Skúste, verím, že vám bude chutiť! :-)

Potrebujeme:

Kapusta – 250 g

Kefír – 3 lyžice

Údená slanina alebo klobása – 50 g

Vajcia – 3 kusy

Jedlá soda 0,5 lyžičky

Trochu octu

Majonéza, alebo kyslá smotana – 1 polievková lyžica.

Múka – 2 lyžice

Olej – 1 polievková lyžica

Soľ (štipka)

Postup:

Nakrájame kapustu na jemno a osolíme – premiešame rukami. Pridáme nadrobno nakrájanú slaninku alebo klobásu (môže byť aj údené mäsko). V samostatnej miske si metličkou vymiešame tekuté prísady aj ocot spolu so sódou. Pridáme ku kapuste a dobre premiešame (najlepšie to ide, keď je kapusta skutočne nakrájaná na drobúčko.

Navrstvíme do silikónových formičiek a pečieme pri teplote 220 stupňov, kým sa na povrchu nevytvorí kôrka. Môžeme aj vyprážať ako lievance.

Podávame s kyslou smotanou.

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár