plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jahodový studený koláč: Najväčšia DELIKATESA z jahôd, pečiem ho celú sezónu!

Vynikajúci jahodový koláč, ktorý sa oplatí vyskúšať, pretože je vynikajúci a podľa receptu z youtube ho pripravíte skutočne rýchlo.

Potrebujeme:

– 500 g jahôd

– 1 polievková lyžica cukru

– 1/2 citrónovej šťavy

Na cesto:

– 4 malé alebo 3 veľké vajcia

– štipka soli

– 70 g cukru

– 4 lyžice slnečnicového oleja

– 1 polievková lyžica bieleho octu

– 1 vanilín

– 10 g prášku do pečiva

– 125 g múky hladkej

pre krém:

– 500 ml mlieka

– 1 vrecúško s vanilkovým pudingom

– 1 polievková lyžica kukuričného škrobu

– cukor podľa chuti

Na koniec:

– 1 polievková lyžica cukru

– 1 lyžička kukuričný škrob

Postup:

Jahody si nakrájame, posypeme cukrom, pokvapkáme citrónom a necháme, nech ovocie pustí šťavu.

Na cesto vyšľaháme s cukrom.

Pridáme olej, ocot a nakoniec aj sypké prísady (múku s práškom do pečiva preosejeme).

Navrstvíme do vymastenej misy a dáme piecť.

Pečieme pri teplote 170 stupňov 20-25 minút.

Upečenú piškótu popicháme špáradlom a prelejeme mliekom.

Na krém si uvaríme mlieko s pudingom, škrobom a cukrom na hustý krém.

Navrstvíme na cesto a odložíme na 15 minút do chladničky.

Z jahôd zlejeme šťavu a pridáme do nej preosiaty škrob, lyžicu cukru a uvaríme do zhustnutia.

Navrstvíme jahodovú hmotu na krém a pridáme aj kúsky jahôd.

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes