Vynikajúci jahodový koláč, ktorý sa oplatí vyskúšať, pretože je vynikajúci a podľa receptu z youtube ho pripravíte skutočne rýchlo.
Potrebujeme:
– 500 g jahôd
– 1 polievková lyžica cukru
– 1/2 citrónovej šťavy
Na cesto:
– 4 malé alebo 3 veľké vajcia
– štipka soli
– 70 g cukru
– 4 lyžice slnečnicového oleja
– 1 polievková lyžica bieleho octu
– 1 vanilín
– 10 g prášku do pečiva
– 125 g múky hladkej
pre krém:
– 500 ml mlieka
– 1 vrecúško s vanilkovým pudingom
– 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
– cukor podľa chuti
Na koniec:
– 1 polievková lyžica cukru
– 1 lyžička kukuričný škrob
Postup:
Jahody si nakrájame, posypeme cukrom, pokvapkáme citrónom a necháme, nech ovocie pustí šťavu.
Na cesto vyšľaháme s cukrom.
Pridáme olej, ocot a nakoniec aj sypké prísady (múku s práškom do pečiva preosejeme).
Navrstvíme do vymastenej misy a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 170 stupňov 20-25 minút.
Upečenú piškótu popicháme špáradlom a prelejeme mliekom.
Na krém si uvaríme mlieko s pudingom, škrobom a cukrom na hustý krém.
Navrstvíme na cesto a odložíme na 15 minút do chladničky.
Z jahôd zlejeme šťavu a pridáme do nej preosiaty škrob, lyžicu cukru a uvaríme do zhustnutia.
Navrstvíme jahodovú hmotu na krém a pridáme aj kúsky jahôd.
Video návod: