plny-hrniec_transparent_negativ.png

Akonáhle raz vyskúšate, budete chcieť jesť už len tento koláč: Recept na STUDENÝ kokosový koláč – lepší ako zákusky!

Výborný recept na Studený koláč z jemného cesta a fantastickej zálievky. Ide o skutočne jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník.

Keď ho ochutnáte, určite budete chcieť dupľu!

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

Šálku s objemom 200 ml

4 vajcia

5 polievkových lyžíc masla (125 g)

3 a 1/2 šálky hladkej múky (350 g)

2 šálky mlieka (400 ml)

1 a 1/2 šálky strúhaného kokosu (75 g)

1 šálka cukru (160 g)

1 polievková lyžica prášku do pečiva (14 g)

Na preliatie:

1 1/2 šálky kondenzovaného mlieka (395 g)

1 šálka mlieka (200 ml)

1 šálka kokosového mlieka (200 ml)

kokos strúhaný podľa chuti

Formu 32×22 cm

Postup:

Do misky si rozbijeme vajcia. Pridáme zmäknuté maslo a cukor.

Vyšľaháme do peny.

Postupne pridáme preosiatu múku, mlieko a kokos.

Vyšľaháme a pridáme aj prášok do pečiva.

Vznikne nám jednotné cesto bez hrudiek.

Nachystáme si formu, ktorú vymastíme maslom.

Do formy navrstvíme cesto.

Uhladíme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Čas pečenia je asi 40 minút.

Pripravíme si zmes na zalievanie:

Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme salko, kokosové mlieko a dobre premiešame, necháme prevariť.

Upečenú piškótu popicháme špáradlom.

Piškótu ešte vo forme nakrájame, aby sa zálievka dostala až do vnútra piškóty.

Teraz plejeme a posypeme kokosom.

Prikryjeme alobalom a necháme vychladnúť 2 hodiny.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes