Vynikajúci recept na krémovú tortu, ktorá sa doslova rozplýva na jazyku. Uložte si tento recept pretože je naozaj vynikajúci!
Našli sme ho pre vás na youtube.
Potrebujeme:
-250 g maslových sušienok;
Na krém:
-600 ml mlieka;
-3 vajcia;
-180 g cukru;
-180 g masla;
-70 g pšeničnej hladkej múky alebo kukuričného škrobu;
-20 g alebo 4 čajové lyžičky vanilkového cukru.
Postup:
1. Do misky pridajte vajíčka a cukor. Metličkou vymiešame dohladka.
2. Pridajte múku (v prípade, že nemáte pšeničnú múku, môžete ju nahradiť škrobom). Dobre premiešajte, aby sa nevytvorili hrudky. Zalejeme 1/3 množstva mlieka a ďalej miešame.
3. Po dobrom premiešaní nalejte všetko mlieko a dajte oheň. Varte na strednom ohni za stáleho miešania, kým krém nezhustne.
4. Keď krém zhustol, znížte teplotu a varte ďalšie 1-2 minúty. Odstráňte z plameňa. Aby sa krém rýchlejšie ochladil, vložte misku do hrnca s vodou a ľadom.
5. Do samostatnej misky pridajte maslo a vanilkový cukor. Mixérom mixujte 2-3 minúty, kým nezískate ľahký a nadýchaný krém.
6. Uvarenú smotanu rozšľaháme mixérom, predtým ako ju spojíme s rozšľahaným maslom, mala by byť jemná a hladká.
Tip: Obe zložky (maslo aj varený krém) musia mať rovnakú teplotu – izbovú. Ak táto podmienka nie je splnená, hrozí zrazenie krému!
7. Potom postupne po malých častiach pridajte uvarený krém do masla a šľahajte na maximálnu rýchlosť do hladka.
8. Sušienky poukladajte do radu rovnakej veľkosti ako je forma. Boky prikryte potravinovou fóliou.
9. Krém rozdelíme na 5 častí približne rovnakej hmotnosti. Na sušienky pridajte 5 lyžíc krému a rovnomerne rozotrite.
10. Prikryjeme druhou vrstvou sušienok a 5 lyžicami krému. Koláč bude pozostávať z 5 vrstiev sušienky a 5 vrstiev krému. Posledná vrstva je krémová.
11. Koláč dajte do chladu na 5-6 hodín alebo najlepšie cez noc. Ozdobte koláč a posypte drobenkou o sušienok.
12. Odstráňte fóliu. Koláč nakrájame na plátky.
Tento nevarený koláč je dokonalým receptom pre maximálnu chuť s minimálnym úsilím!
Prajeme vám dobrú chuťi!