Recept som odkukala od kamarátky a robím ho tretí rok: Studené paradajky a uhorky s cesnakom (RECEPT)!

Vynikajúci recept na uhorky a paradajky bez zavárania podľa youtube, sú vynikajúce a veľmi jednoduché na prípravu.

Potrebujeme:

paradajky 1,5 kg

uhorky 1,5 kg

čerešňové listy, ríbezlové listy 12 ks

kôprové dáždniky 10 ks

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 hlávka cesnaku

horčicový prášok 2 lyžice

Na 1 litern návu:

Soľ 2 polievkové lyžice

Čierne celé a nové celé korenie 10 ks

Postup:

Zeleninu umyjeme, ak ste práve uhorky vybrali zo záhrady, ihneď ich dáme do zaváracích pohárov.

Ak ste ich zo záhrady priniesli už dávno alebo ste ich kúpili na trhu, zalejte ich čistou, studenou vodou na 2 hodiny.

Vďaka tomu budú chrumkavé.

Čisté uhorky dáme do 3 l nádob, striedavo s korením a listami, strúčikmi cesnaku.

Paradajky dáme do iných zaváracích pohárov, tiež striedavo s ostatnými prísadami.

Na vrch dáme chrenové listy – chránia pred plesňou.

Vložte horčicový prášok do čistého kúska gázy.

Marinádu uvaríme z vody a soli, korenia, ochladíme.

Nalejeme do pohárov.

Vrecúško s horčicou opatrne položíme zhora do nádoby a necháme tak – cez noc sa rozpustí v slanom náleve. Necháme na stole.

Ráno nádobu zatvoríme s obyčajným vekom a skladujeme v suteréne alebo v chladničke.

Nezabudnite vrecko vybrať.

Môžete ich jesť ráno, ale ich môžete necháť pár dní odstáť a potom ich naservírujem k stolu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

https://youtu.be/sgeX26HpqdE