Studená VIANOČNÁ roláda s bielou čokoládou: Ani vo sne mi nenapadlo, že je to také jednoduché!

Deti by boli najradšej, keby sme túto roládu robili aj 3x do týždňa.

Za mňa ide o recept, ktorý neodmysliteľne patrí k vianočným sviatkom, ale samozrejme si ju môžete pripraviť aj kedykoľvek inokedy počas roka.

Skvelý recept vylepšený o bielu čokoládu sme našli na youtube.

Potrebujeme:

60 g bielej čokolády (1/2 šálky)

35 g masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

 

4-5 lyžičiek šľahačkovej smotany

100 g sušienok (3/4 šálky)

Vanilková esencia

25 g kokosových vločiek (1/4 šálky)

Ďalej:

170 g horkej čokolády (2/3 šálky)

3-4 lyžice šľahačkovej smotany

50-60 g masla

200 g sušienok (1½ šálky)

80 g sušených čerešní  (glazovaných) (1/2 šálky) – ako alterantívu môžete použiť sušené hrozienka

Vanilková esencia

Postup:

Čokoládu nalámeme na kocky, pridáme maslo, smotanu a dáme rozpustiť.

 

 

Môžeme rozpustiť do vodného kúpeľa alebo do mikrovlnky.

Sušienky rozmixujeme.

Do rozpustenej zmesi vmiešame kokosové vločky.

Pridáme sušienky, vanilkovú arómu a vymiešame jednotnú zmes.

Zmes navrstvíme na fóliu a zrolujeme  – vytvoríme valček, ktorý zabalíme do fólie ako salonku.

Teraz si prirpavíme druhú časť rolky.

Do misyk nalámeme tmavú čokoládu, pridáme smotanu, maslo a opäť necháme rozpustiť.

Sušienky rozmixujeme, ovocie nakrájame nadrobno.

Zamiešame s čokoládovou hmotou, pridáme vanilkovú arómu a zamiešame.

Zmes, ktorá nám takto vznikne navrstvíme na fóliu tak, aby nám vznikol akýsi plát.

Na plát uložíme náplň, tkorú si rozbalíme a uložíme na okraj tmavého cesta.

Pomocou fólie zrolujeme a uložíme do chladničky.

Chladíme niekoľko hodín alebo do úplného stuhnutia.

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom

Lahodná sladká klobása je pripravená!

Prajeme vám dobrú chuť!

Video recept nájdete TU.

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay