STUDENÁ torta bez varania, bez pečenia: Ak máte doma dlhé piškóty a smotanu, toto jednoducho musíte skúsiť!

Vynikajúci nepečený dezert z dlhých piškót.

 

 

Základom krému sú len dve suroviny a ovocie.

To môžete zavárané, alebo aj čerstvé.

...

Výborný recept sme našli na youtube kanáli Ricette dolci.

Potrebujeme:

Dlhé piškóty

250 ml mlieka

500 ml vopred osladenej smotany na šľahanie (2 šálky)

150 g Mascarpone

200 g zavárané ovocie (mix nakrájané na drobnejšie)

Maslové sušienky

50 g roztopenej mliečnej čokolády

50 g rozpustenej bielej čokolády

Forma 28×18 cm

Tortu vložíme na 6 hodín do chladničky

Voliteľné:

Nutella

Česrstvé ovocie

Postup:

 

 

Nachystáme si formu s vyššími okrajmi.

Maslové sušienky namáčame do studeného mlieka a ukladáme na dno formy.

Odložíme bokom.

Teraz si pripravíme krém:

 

 

Do misky nalejeme smotanu a osladíme kryštálovým cukrom podľa chuti.

Ak použijete čerstvé ovocie, pridajte cukru viac, ak zavárané, cukru môžete ubrať, keďže ovocie bolo v sladkom náleve.

K  smotane pridáme mascarpone a spolu vyšľaháme.

Ovocie scedíme a nakrájame na drobnejšie.

 

 

Ovocie pridáme do krému a zľahka premiešame.

Navrstvíme na sušienky vo forme.

Uhladíme.

Piškóty namáčame do mlieka a ukladáme bokom na krém.

Takto pripravený dezert odložíme na 6 hodín do chladničky.

 

 

Nakoniec dezert len dozdobíme.

Na ozdobu používame roztopenú mliečnu a bielu čokoládu, alebo Nutellu.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay