Vynikajúci nepečený dezert z dlhých piškót.
Základom krému sú len dve suroviny a ovocie.
To môžete zavárané, alebo aj čerstvé.
Výborný recept sme našli na youtube kanáli Ricette dolci.
Potrebujeme:
Dlhé piškóty
250 ml mlieka
500 ml vopred osladenej smotany na šľahanie (2 šálky)
150 g Mascarpone
200 g zavárané ovocie (mix nakrájané na drobnejšie)
Maslové sušienky
50 g roztopenej mliečnej čokolády
50 g rozpustenej bielej čokolády
Forma 28×18 cm
Tortu vložíme na 6 hodín do chladničky
Voliteľné:
Nutella
Česrstvé ovocie
Postup:
Nachystáme si formu s vyššími okrajmi.
Maslové sušienky namáčame do studeného mlieka a ukladáme na dno formy.
Odložíme bokom.
Teraz si pripravíme krém:
Do misky nalejeme smotanu a osladíme kryštálovým cukrom podľa chuti.
Ak použijete čerstvé ovocie, pridajte cukru viac, ak zavárané, cukru môžete ubrať, keďže ovocie bolo v sladkom náleve.
K smotane pridáme mascarpone a spolu vyšľaháme.
Ovocie scedíme a nakrájame na drobnejšie.
Ovocie pridáme do krému a zľahka premiešame.
Navrstvíme na sušienky vo forme.
Uhladíme.
Piškóty namáčame do mlieka a ukladáme bokom na krém.
Takto pripravený dezert odložíme na 6 hodín do chladničky.
Nakoniec dezert len dozdobíme.
Na ozdobu používame roztopenú mliečnu a bielu čokoládu, alebo Nutellu.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: