Výborné aj ako pohostenie na studené misy. Stačí nakrájať a môžete podávať.
Potrebujeme:
- 1 čo najväčšie kuracie prsíčko,
- 6 plátkov šunky,
- 3 vajíčka uvarené natvrdo,
- 1 lyžicu medu,
- 1 dl bieleho vína,
- 1 dl vody,
- horčicu,
- soľ,
- korenie.
Postup:
Kuracie psia narežeme tak, aby sme z nich získali čo najväčšiu plochu – najlepšie je prerezať na priečne na polovicu a roztvoriť ako knihu, hlavne ich celkom neprerežte. Potom pod fóliou ešte naklepeme, aby sme získali čo najväčšiu plochu. Osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a uložíme na ne plátky kuracej šunky a do stredu celé vajcia. Potom opatrne zrolujeme a upevníme pomocou nite. Zabalíme do alobalu, ktorú sme si vymazali olejom a na pekáči vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Potom potrieme zmesou vína a medu a podlejeme vodou. Pečieme bez fólie, kým sa voda nevyparí. Na vrch môžete položiť tenké plátky papriky, ktoré necháte zapiecť spolu s rolkou. Necháme vychladnúť a podávame nakrájané na plátky. Dá sa podávať aj ako teplé hlavné jedlo s prílohou, my ho však máme najradšej ako studené pohostenie.