Šťavnatá dierkovaná piškóta: Úžasne chutný a superrýchly koláčik, zvládnete ho aj o polnoci!

Tento úžasný recept nie je je môj, ale jeho autorkou je pani Lucka.

Tento úžasný recept nie je je môj, ale jeho autorkou je pani Lucka zo stárnky mimibazar. Koláčik je naozaj úžasný, jemný, lahodný a úžasne šťavnatý. My ho voláme aj vareškový koláčik (kedže tie otvory sa robia rúčkou varešky). Kľúčom k úspechu je dodržať postup pani Lucky. Ja už ho viem spamäti ale naozaj odporúčam urobiť koláčik presne podľa receptu.

Potrebujeme:

35 dkg polohrubej múky,

12-15 dkg cukru,

1 bal. prášku do pečiva,

12 dkg rozpustenej Hery,

2 vajcia,

...

2 lyžice oleja,

3/4 hrnčeka mlieka,

štipka soli.

Poleva:

18 dkg masla alebo Hery,

4 lyžice rumu,

3 lyžice horúcej vody,

20-25 dkg práškového cukru,

4 dkg kakaa.

Postup:

Suché prísady – múku, cukor, prášok do pečiva a soľ premiešame, pridáme aj ostatné „mokré“ suroviny a premiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme doružova (ja som piekla na papieri na pečenie). Po upečení druhým koncom varešky urobíme dierky po celom povrchu koláčika.

Na polevu si zmiešame maslo, rum a vodu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme aj cukor zmiešaný s kakaom. Varíme, kým sa prísady nespoja.

Polevu necháme chvíľu vychladnúť a potom nalejeme na piškótu. Pekne postupne od prostriedkov, aby sa poleva dostala do všetkých dierok. Necháme stuhnúť a podávame. Veľká dobrota, odporúčam. Ja pečiem aj každý týždeň.

Celý postup aj s obrázkami nájdete TU.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Majka C.