plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jeden z najlepších koláčov, aké sme ochutnali: Strúhaný tvarohový koláč zachutí aj vám!

Vynikajúci koláč ako stvorený k popoludňajšej šálke kávy. Skvele chutí aj na druhý deň a niektorí dokonca tvrdia, že keď sa niekoľko hodín nechá odležať, je ešte lepší. Pripravte si túto dobrotu spolu s nami.

Vynikajúci koláč ako stvorený k popoludňajšej šálke kávy. Skvele chutí aj na druhý deň a niektorí dokonca tvrdia, že keď sa niekoľko hodín nechá odležať, je ešte lepší. Pripravte si túto dobrotu spolu s nami.

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

200 g práškového cukru

250 g masla

1 vajce

12 g prášku do pečiva

3 lyžice kakaa

2 lyžice kyslej smtoany

Náplň:

750 g jemne hrudkovitého tvarohu

3 lyžice kyslej smotany

4 lyžice práškového cukru

2 lyžice krupice

1 bal. vanilkového cukru

2 lyžičky citrónovej kôry

Postup:

Začneme s prípravou cesta. Múku, cukor, maslo, kakao, prášok do pečiva a vajce zmiešame a vypracujeme jednotnú hmotu do ktorej nakoniec postupne pridávame smotanu. Cesto rozdelíme na dve polovice a jednu uložíme vychladiť do chladničky a druhú do mrazničky.

Medzitým spracujeme suroviny na náplň. Všetky ingrediencie na náplň jednoducho zmiešame.

Polovicu cesta, ktorá bola v chladničke rozvaľkáme na pracovnej doske do tvaru obdĺžnika a preložíme na plech vymastený olejom a vysypaný múkou. Na cesto navrstvíme náplň a na vrch nastrúhame cesto z mrazničky.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: citromhab

Najlepšie recepty na dnes