plny-hrniec_transparent_negativ.png

Strúhaný tvarohový koláč: Fantastická maškrta, ktorú musíte vyskúšať!

Na chuť tohto koláča nezabudnete ani po rokoch. Jemná tvarohová zmes a cesto ľahké ako obláčik. Celé pečenie vám zaberie asi pol hodiny, takže ak pečiete radi, toto pre vás nebude práca, ale terapia :)

Potrebujeme (do menšej okrúhlej formy):

200 g hladkej múky

5 PL kyslej smotany

70 g masla

1 vajce

180 g tvarohu v kocke

100 g cukru

1 ČL prášku do pečiva

Postup:

1. Ako prvé si pripravte cesto. Múku zmiešajte s vajcom, 50 g cukru, zmäknutým maslom, 1 PL smotany a práškom do pečiva. Vypracujte kompaktné cesto, vyformujte do gule a zabaľte do potravinárskej fólie. Nechajte 15 minút odpočívať v chladničke.

2. Teraz si pripravíme tvarohovú náplň. Zmiešajte hrudkovitý tvaroh so 4 PL smotany a 50 g cukru. Mixujte v mixéri, až kým nebude plnka hladká a rovnomerná.

3. Vyberte cesto z chladničky a rozdeľte ho na dve rovnaké časti.

4. Jednu časť cesta nastrúhajte na hrubom strúhadle a rovnomerne rozložte na dno plechu, alebo formy na pečenie. Takto isto si postrúhajte aj druhý kus cesta a odložte bokom.

5. Na cesto navrstvite tvarohovú hmotu a uhlaďte lyžičkou tak, aby plnka pokrývala celé cesto. Posypte strúhaným cestom, ktoré ste si odložili bokom.

6. Pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch po dobu 30-35 minút.

Strúhaný tvarohový koláč je hotový. Stačí už len nakrájať a podávať. Dobrú chuť!

Zdroj: sovkusom.ru

Najlepšie recepty na dnes