Dokonalá tvarohová maškrta ku kávičke: Strúhaný koláč „Princezná“ – neskutočne jemný a lahodný!

Vynikajúci recept na strúhaný koláč s tvarohom a ovocím, ktorý si viete rýchlo urobiť kedykoľvek naň dostanete chuť.  Na prírpavu cesta vám stačí len 5 minút.

Potrebujeme:

Cesto:

350 g múka

100 g. cukor

120 g. maslo

1 stredne veľké vajíčko

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžička prášok do pečiva

1/3 lyžičky kurkuma (voliteľné)

Špetka soli, vanilka

4 lyžice studená voda

Náplň:

400 g. tvaroh (mám 9%)

2 stredné vajcia

100 g. cukor

1,5 lyžice krupica

Voliteľné: 200 g čerstvého ovocia

Alebo hrozienka, džem, lekvár atď

180 ° C – 30-35 minút

Veľkosť 22-24 cm

Postup:

Najskôr si pripravíme jednoduché drobivé cesto, trvá to len 5 minút. Múku preosejeme, pridáme do nej kukrumu (voliteľné), ak nechcete kurkumu, môžete použiť kakao. Pridáme soľ, cukor a na kocky nakrájané maslo.Vypracujeme drobivú zmes. Nakoniec pridáme vajce a premiešame.

Môžeme pridať aj niekoľko lyžíc vody.

Takto by malo vyzerať výsledné cesto.

Cesto rozdelíme na dve polovice, zabalíme do fólie a odložíme do chladničky.

Na náplň si rozmixujeme všetky prísady na hladký krém.

1/2 stuhnutého cesta z chladničky nastrúhame na dno plechu, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.

Na cesto navrstvíme krém. Na krém uložíme ovocie, ktoré sme si obalili v hladkej múke.

Na vrch opäť vrstva cesta.

Dáme piecť do vyhriatej rúry dozlatista.

Necháme vychladnúť a môžeme krájať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)