plny-hrniec_transparent_negativ.png

Strúhaný jablkový koláčik zo starých čias: Je úžasne krémový a pritom doň nejde smotana ani tvaroh!

Fantastický jablčník, úžasne krémový a lahodný. Jabĺčok je teraz v záhradách požehnane, toto je výborný spôsob, ako ich spracovať. Tento recept máme v rodine už desaťročia. 

Fantastický jablčník, úžasne krémový a lahodný. Jabĺčok je teraz v záhradách požehnane, toto je výborný spôsob, ako ich spracovať. Tento recept máme v rodine už desaťročia.

Potrebujeme:

1/2 kg hladkej múky,

margarínu alebo masla,

5 vajec,

15 dkg práškového cukru – do snehu,

1 bal. prášku do pečiva (12 g).

Na plnenie

1 kg strúhaného jablka,

Mletá škorica,

Strúhaná citrónová kôra,

Práškový cukor alebo med

Postup:

Najskôr si pripravíme náplň:

Foto: pixabay

jablká nastrúhame a zmiešame s cukrom alebo medom, citrónovou kôrou a škoricou.

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Bielky ušľaháme s cukrom na sneh.

Žĺtky ušľaháme s tukom, preosiatou múkou a práškom do pečiva.

Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie.

Cesto zo žĺtok vrstvíme na dno plechu (len 2/3 cesta, zvyšok odložíme bokom).

Navrstvíme jablká (šťavu zlejeme) a na jablká sneh z bielok.

Zvyšok cesta nastrúhame na vrch koláčika.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým nieje koláčik zlatistý.

V ceste nie je žiaden cukor. :-)

Veľkosť plechu: 23 × 34 cm

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes