Krehký jablkový koláč z jarmoku – najlepšie strúhané cesto: Jednoduchý a tak fantastický, že sa vyjedá rovno z plechu ešte teplý!

Výborný strúhaný koláč s pudingom a jablkami. Dá sa pripraviť aj ako mrežovník.

Potrebujeme:

Cesto:

400 g hladkej múky

1 Hera

1 prášok do pečiva

5 lyžíc cukru múčka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

8 lyžíc mlieka

Plnka:

1 kg strúhaných jabĺk

2 vanilkové pudingy (použijeme len prášky)

1 vanilkový cukor

10 lyžíc cukru krupica

Voliteľné – tvaroh

Postup:

Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme zmäknutý tuk, cukor, mlieko a vypracujeme hladké cesto.

Rozdelíme ho na polovice. Jednu (menšiu odložíme do chladničky).

Prvú polovicu rozvaľkáme na placku a vyložíme s ňou vymastený a vysypaný plech. Na cesto rozotrieme pripravenú plnku z jabĺk (ja som do jabĺk urobila ešte ostrovčeky z tvarohu.  Cesto sa nastrúha na vrch. Prípadne sa dá aj rozvaľkať na plát, alebo urobiť z neho mriežku.

Na záver cesto môžeme potrieť rozohriatym maslom, vajcom alebo mliekom.

Upečieme v predhriatej rúre, asi na 190 ° C, aby jablká bola prepečená a cesto malo zlatistú farbu. Mal by sa odležať, na druhý deň chutí ešte lepšie, to je ale už na vás.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: przyslijprzepis