plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z jabĺk a jogurtu pečiem každý víkend tento neuveriteľne ľahký a lahodný koláč: BOŽSKÝ strúhaný jablkáč s penou – tromfne aj zákusky!

Vynikajúci a nesmierne jemný jablkový koláčik s penou a krehkým cestom. Určite ho odporúčam všetkými desiatimi, u nás na víkendovom stole nesmie chýbať.

Vynikajúci recept na jablkový koláč sme pre vás našli na youtube.

Potrebujeme:

Cesto:

3 vajcia

200 gramov hladkej múky

80 g práškového cukru

5 g kypriaceho prášku

1 lyžička vanilky

štipka soli

70 g masla (rozpusteného)

Na penu:

500 g gréckeho jogurtu

30 g kukuričného škrobu

1 lyžička vanilky

štipka soli

130 gramov kr. cukru

Na jablkovú náplň:

3 jablká (so šupkou)

40 g cukru

5 g kukuričného škrobu

1/2 citrónovej šťavy

Postup:

Pripravíme si cesto. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Žĺtky vymiešame so štipkou soli a práškovým cukrom do peny.

Pridáme rozpustené maslo, vanilku a premiešame.

Nakoniec do zmesi preosejeme múku a prášok do pečiva.

Vymiešame jednotné tuhé cesto.

1/3 cesta oddelíme, zabalíme do fólie a vložíme do mrazničky.

Zvyšok cesta navrstvíme do formy, ktorej dno sme si vyložili papierom na pečenie – cesto pokrýva dno aj boky formy.

Jablká nakrájame aj so šupkou.

V miske zmiešame s cukrom, škrobom, citrónovou šťavou a preložíme na panvicu.

Restujeme 10 minút na miernom ohni – potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

Pripravíme si penu:

Jogurt zmiešame s vanilkou.

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh spolu so štipkou soli a cukrom (cukor pridávame postupne počas šľahania).

Sneh opatrne premiešame s jogurtom.

Na cesto navrstvíme jablkovú náplň.

Teraz rozotrieme jogurtovú penu a uhladíme.

Na vrch nastrúhame cesto z mrazničky.

Takto pripravený koláč pečieme v rúre 40 minút pri teplote 180 ° C.

Necháme 30 minút odstáť vo forme.

Podávame posypané práškovým cukrom.

Video návod:

Video návod nájdete TU.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes