Strúhaný čučoriedkový koláč s pudingom: Fantastická ovocná rýchlovka z hrnčeka – tromfne aj drahé zákusky!

Výborný čučoriedkový koláč z hrnčeka.

Ideálny rýchly koláčik ku kávičke, ktorý nám doma chutí viac, ako zložité krémové zákusky.

 

 

Na dezerte výborné to, že môžete obmieňať chuť pudingu aj ovocie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Výborná je napríklad kombinácia s vanilkovým pudingom a malinami.

Potrebujeme:

Cesto:

1 kocka rastlinného tuku Hera  alebo masla(250g)

2 šálky múky hladkej (340g)

1/2 šálky cukru (125g)

1 vajce

2 lyžičky prášku do pečiva

2 lyžice kyslej smotany

Plnka:

 

Dva pudingy (ja som dala malinové, ale môžete použiť aj iné príchute)

Cukor podľa chuti

3 šálky mlieka

500 g čučoriedok

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto:

 

 

Pomocou mixéra zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, jedno vajce, kyslú smotanu a zmäknutú Heru alebo maslo v miske.

Vypracujeme jednotné cesto.

Cesto vymiesime rukami do gule.

 

 

Zabalíme do fólie a necháme 30 minút v chladničke.

Pripravíme si puding:

Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme puding.

 

 

Vymažeme obdĺžnikovú formu (o rozmeroch 22 x 28 cm) Herou a vysypeme múkou.

Polovicu vychladeného cesta dáme do formy.

Cesto na dno formy rovnomerne roztlačíme prstami.

Naleme puding rovnomerne na cesto.

Prikryjeme ho ovocím.

 

 

Nastrúhame zvyšok chladeného krehkého cesta.

Koláč dáme do rúry predohriatej na 180°C.

Pečieme asi 50 minút.

 

 

Prajemevám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels