plny-hrniec_transparent_negativ.png

Strúhankové zemiaky: Chrumkavá príloha hotová raz-dva!

Vynikajúce, rýchle a úžasne chutné zemiaky, ktoré pripravíte za pár minút a pochutná si na nich celá rodina!

Vynikajúce, rýchle a úžasne chutné zemiaky, ktoré pripravíte za pár minút a pochutná si na nich celá rodina!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

2-3 lyžice strúhanky (prípadne podľa potreby)

1 lyžičku sušenej bazalky

Olej

Soľ a korenie

Postup:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na mesiačiky, alebo na plátky. Necháme dobre odkvapkať, prípadne osušíme papierovým obrúskom, aby zemiaky boli čo najsuchšie.

Zemiaky preložíme do misky, pokvapkáme olejom a posypeme soľou a korením. Olejom nešetríme, vďaka nemu sa bude strúhanka na zemiakoch držať.

Potom pridáme strúhanku a dobre premiešame, aby sa dostala na povrch každého zemiaku.

Zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov 45-50 minút, alebo kým povrch zemiakov nie je zlatistý.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: chocolate-kiss

Najlepšie recepty na dnes