Prečo na fašírky nastrúhať zemiaky? Tento OBED varím už 5 rokov a vždy sa vydarí (RECEPT)!

Jedno z najjednoduchších, lacných a chutných jedál so zemiakmi a mletým mäsom.

Jedno z najjednoduchších, lacných a chutných jedál so zemiakmi a mletým mäsom. Perfektný recept z dielne pani Danice z portálu napadovy.blog.

Potrebujeme:

zemiaky 4 ks

mleté mäso 400 g

cibuľa 1 ks

kyslá smotana

...

2 lyžice soľ

korenie

bylinky

Postup:

Cibuľu nastrúhame na jemnom strúhadle alebo rozmixujeme pomocou mixéra.

Zmiešame cibuľu s mletým mäsom, soľou, koreníme.

Pridáme kyslú smotanu podľa chuti.

Podľa chuti pridáme obľúbené koreniny a bylinky.

Môžeme pridať nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.

Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a trochu vytlačíme z prebytočnej tekutiny.

Osolíme, okoreníme.

Z mletého mäsa vytvarujeme kotlety a dáme ich do pekáča, medzi kotlety navrstvíme strúhané zemiaky.

Zemiaky rozdeľte rovnomerne.

Vrch takto pripraveného pekáča môžeme ešte potrieť kyslou smotanou.

Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 40 minút.

Odstránime fóliu (môžeme posypať trochou syra) a pečieme ďalších 10 minút.

Môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)