STRÚHANÉ uhorky na zimu: Najväčšia delikatesa z domácich uhoriek, aj 30 pohárov vám bude málo!

Vynikajúci recept, ktorého autorom je pán Martin Trapper. Vyskúšala som ho prvýkrát len pred týždňom a všetky poháre, ktoré som takto pripravila sme už aj stihli zjesť. Určite skúste, je to fantasticky chutný recept z uhoriek, doslova najlepší, aký som kedy ochutnala.

Ak máte domáce uhorky, určite ho vyskúšajte. Zvlášť veľké uhorky môžete takto vynikajúco zužitkovať.

Potrebujeme:

1,5 kg uhoriek

5-6 ks cibule

4-5 ks feferoniek

...

1,5 lyržice vegety

Kávová lyžočka soli

1,75 dl octu

2 dcl kr. cukru

Postup:

Uhorky si umyjeme a konce odrežeme.

Odporúčam odstrániť aj šupku, aby šalát nebol horký.

Teraz uhorky jednoducho nastrúhame na strúhadle, ako keď pripravujeme šalát.

K uhorkám pridáme všetky ostatné prísady a dôkladne premiešame.

Takto pripravené uhorky necháme stáť aspoň 1 hodinu.

Uhorky plníme do čistých pohárov a zavrieme.

Sterilizujeme pri teplote 80 stupňov 20 minút.

Pán Martin odporúča sterilizovať úplne jednoducho v umývačke riadu.

Poháre jednoducho uložte dovntúra a dajte program ECO (30 min na 70).

Vyberieme, necháme vychladnúť a potom skladujeme ako klasické zaváraniny.

Šalát vydrží celý rok – samozrejme ak ho skôr nezjete.

Ide o vynikajúcu prílohu ku každému jedlu, šalát chutí ako čerstvý!

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn