Vynikajúce cesto a jemný jogurtovo – snehový krém, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku.

Potrebujeme:

170 g masla (alebo margarínu)

100 g kryštálového cukru

1 bal. vanilkového cukru

4 žĺtky

250 g hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

2 lyžičky citrónovej kôry

Krém:

3 šálky jogurtu

2 šálky kyslej smotany

200 g kryštálového cukru

1 bal. vanilkového cukru

6 lyžíc hladkej múky

4 bielky

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom, postupne pridáme aj ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké – jednotné cesto, ktoré vložíme na 1-2 hodiny do chladničky.

Na náplň najskôr vyšľaháme 4 bielky so 6 lyžicami múky a postupne pridáme jogurt, smotanu a oba druhy cukru. Všetko spolu vyšľaháme na hladký krém.

Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť cesta rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech s rozmermi 20×30 cm a navrstvíme krém. Na krém nastrúhame druhú časť cesta.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 160 stupňov 40 minút. Vychladený koláč nakrájame na kocky a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: tortekolaci

Témy:


Pridajte svoj komentár