plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento koláčik pobláznil internet: Strúhaná krtkova torta bez pečenia, lepšia ako zmrzlina!

Vyzerá ako obľúbená pečená Krtkova torta, no tento koláčik je hotový za pár minút a to úplne bez pečenia. Je lahodný, jemnučký a skutočne vynikajúci.

Vyzerá ako obľúbená pečená Krtkova torta, no tento koláčik je hotový za pár minút a to úplne bez pečenia. Je lahodný, jemnučký a skutočne vynikajúci.

Potrebujeme:

Na základ:

450-500 g kakaových maslových sušienok (môžeme pridať aj strúhanú čokoládu)
200 g masla (podľa potreby môžeme maslo pridať, aby bolo cesta dosť, ja dávam od oka)

Náplň:

300 g mascarpone
300 g smotany na šľahanie
100 g práškového cukru (alebo podľa chuti)

Banány a čokoládu do krému

Postup:

Roztopené maslo zmiešame s rozdrvenými sušienkami. Vymiešame jednotnú drobivú hmotu, ktorú rozdelíme na polovicu. Prvú vtlačíme na dno a po bokoch menšej okrúhlej formy na pečenie (fromu dobre vymastíme, alebo vyložíme papierom či fóliou) a dáme do chladna. Druhú polovicu cesta dáme rovnako do chladna, kým si pripravíme krém. Do cesta múžete nastrúhať aj trochu čokolády, cesto bude ešte chutnejšie.

Na krém si vyšľaháme smotanu na šľahanie a samostatne vyšľaháme aj mascarpone s cukrom. Obe hmoty zmiešame do jednotného krému. Do krému môžeme pridať aj kúsky čokolády.

Na vychladený základ uložíme pozdĺžne rozkrojené banány, navrstvíme krém a na vrch nastrúhame, alebo nadrobíme zvyšok cesta, môžeme pridať aj ďalšiu na hoblinky nastrúhanú čokoládu. Podávame vychladené. Nakoniec môžeme poprášiť práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes